avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... avansare in grad profesional functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

avansare in grad profesional functionar public

Sunt functionar public cu studii medii la o primarie, ocup functia de referent principal treapta 1 , am absolvit in iulie 2010 facultatea de 3 ani cu diploma de licenta in stiinte administrative in prezent am intrat in posesia adeverintei care atesta absolvirea studiilor, ma intereseaza care sunt pasii pentru a avansa in grad profesional si la ce grad , treapta as putea promova conform studiilor superioare
Cel mai recent răspuns: danielionut , utilizator 08:50, 20 Septembrie 2010
Dvs. trebuie sa promovati in clasa, nu in grad profesional.
Fiind in clasa a III-a, in urma examneului d epromovare in clasa veti fi trecut in clasa a- II-a, referent de specialitate.
Este vorba despre promovare si, din pacate, promovarile au fost suspendate pana la 31.12.2010 prin legea 140/2010.
Am mai spus de 100 de ori pe acest forum: numai promovaril rapide sunt suspendate. Am facut si interpretarea legala.
Luati legatura cu ANFP-ul si va veti convinge, daca nu ma credeti.
Am finalizat o promovare in clasa, mai am 2 in lucru si inca doua in grad profesional:P: :sorry:
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Darie Tudor, utilizator
deci as putea promova la grad profesional ii ,referent de specialitate principal treapta 1 sau grad profesional i ,referent de specialitate principal treapta 1(s)
danielionut a scris:

deci as putea promova la grad profesional ii ,referent de specialitate principal treapta 1 sau grad profesional i ,referent de specialitate principal treapta 1(s)


Cine v-a spus aceasta?
Din ceea ce am postat eu ati concluzionat gresit.
Eu am zis ca, in urma unui examen veti promova in clasa. In bibliografia de examen este inclusa, in mod obligatoriu si Lege nr. 188/1999 din 08/12/1999
privind Statutul funcţionarilor publici.
In aceasta lege veti afla, printre altele, ca:

1) Funcţiile publice se clasifică după cum urmează:
a) funcţii publice generale şi funcţii publice specifice;
b) funcţii publice din clasa I, funcţii publice din clasa a II-a, funcţii publice din clasa a III-a;
c) funcţii publice de stat, funcţii publice teritoriale şi funcţii publice locale.

2. Funcţiile publice se împart în 3 clase, definite în raport cu nivelul studiilor necesare ocupării funcţiei publice, după cum urmează:
a) clasa I cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;
b) clasa a II-a cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii superioare de scurtă durată, absolvite cu diplomă;
c) clasa a III-a cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diplomă de bacalaureat.

3.) În urma dobândirii unei diplome de studii de nivel superior, funcţionarii publici de execuţie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei funcţii publice într-o clasă superioară celei în care sunt încadraţi, dacă studiile absolvite sunt în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau dacă autoritatea ori instituţia publică apreciază că studiile absolvite sunt utile pentru desfăşurarea activităţii

Deci, concluzia este:ca din functia publica de referent III gradul profesional principal, treapta 1 veti promova in clasa (nu in grad, cum spuneti) in functia publica de referent de specialitate, gradul profesional asistent sau principal.

Nici aceasta nu o spun eu, ci art. 14, alin (1) din Ordinul ANFP nr. 1932/2009 - aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea examenului de promovare in clasa a functionarilor publici, potrivit caruia:
Promovarea functionarilor publici care au fost admisi la examenul de promovare in clasa se face prin transformarea postului pe care sunt incadrati intr-o functie publica de executie de grad profesional asistent sau, dupa caz, principal, din clasa corespunzatoare studiilor absolvite, cu stabilirea salariului in conditiile prevazute de legislatia privind salarizarea unitara a personalului din administratia publica.


Si, un indemn si o urare, : mana pe carte si bafta!

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici mihaitaene mihaitaene Am absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica, specializarea Administratie Publica, ciclul I Bologna, promotia 2009. Acum am sustinut examenul de ... (vezi toată discuția)