avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovarea in clasa a functionarilor publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovarea in clasa a functionarilor publici

Am absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica, specializarea Administratie Publica, ciclul I Bologna, promotia 2009. Acum am sustinut examenul de promovare in clasa si mi s-a spus ca voi fi incadrata ca referent de specialitate, studiile fiindu-mi considerate ca studii superioare de scurta durata. Va rog sa-mi spuneti daca incadrarea este corecta. Mentionez ca am absolvit si Scoala Postliceala Sanitara in anul 1997, in anul 2000 am fost numiti functionari publici si pana acum am fost incadrata ca referent cu studii medii.
Cel mai recent răspuns: s_mari , utilizator 13:01, 3 Septembrie 2010
Urmare a examenului de promovare in clasa este necesar avizul ANFP-ului, care va verifica si incadrarea dvs.,
Din punctul meu de vedere incadrarae trebuie sa fie la S, nu la SSD, din urmatoarele considerente:
1. Ciclul I Bologna nu este similar cu SSD pentru ca: art. 16. - (2) Absolvenţii cu diplomă de învăţământ superior de scurtă durată pot continua studiile pentru a obţine licenţa în cadrul ciclului I - studii universitare de licenţă. (Lege nr. 288/2004 din 24/06/2004 privind organizarea studiilor universitare)
2. Legea unica a salarizarii prevede
Art. 38. - În baza art. 18 alin. (1) şi (3) din Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificările şi completările ulterioare, salarizarea absolvenţilor ciclului I şi II (Bologna) se face la nivelul absolvenţilor cu studii superioare de lungă durată (S).
P.S. Va rog sa-mi lasati un mesaj in privat cu solutia ANFP-ului.
Multumesc pentru raspuns.
Acum am primit avizul de la ANFP. Incadrarea in urma examenului de promovare in clasa este pe functia publica de referent de specialitate, clasa II, grad principal, treapta 2. Mentionez ca asta a fost si propunerea celor de la resurse umane din cadrul institutiei unde lucrez.
Si inca ceva. Citind cu atentie decizia data da resurse umane nu specifica nicaieri ca s-a facut incadrarea respectiva in baza vreunui aviz de la ANFP.
Multumesc.
Studiind ultimele doua ordine ale presedintelui ANFP-ului si proiectul legii salarizarii am ajuns la concluzia ca nu stiu ce vor, sau ca intr-adevar somnul ratiunii naste monstri (cu un singur "i" si nu a spus-o Kant, cum am vazut eu pe acest forum). Din lipsa de timp voi argumenta ceea ce am spus, dupa masa.

Alte discuții în legătură

Pot promova pe studii superiore daca am absolvit o facultate de 3 ani? Raluk24 Raluk24 Sunt absolventa a Facultatii de management financiar contabil promotia 2010 (durata studiilor 3 ani), 180 credite de stiudiu transferabile (ECTS), licentiata ... (vezi toată discuția)
Salarizare bugetari deidei deidei cum se salarizeaza concret absolventii ciclului 1 bolognia? un absolvent este incadrat ca profesor pentru clasele 5-8 deci cu S in cazul personalului ... (vezi toată discuția)
Promovare clasa tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar,referent clasa III, grad superior,treapta I, cu vechime de peste 20 ani, in prezent absolvent al USH-Fac. de Management Financiar-Contabil ... (vezi toată discuția)