avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stabilire cota parte pentru acord bransare gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stabilire cota parte pentru acord bransare gaze

Buna ziua,exista vreun temei legal care sa contina un anumit algoritm pt despagurbirea (cota parte) a propietarului unei conducte gaze de catre solicitant in vederea obtinerii acordului necesar bransari ??
Altfel spus propietarul poate cere cat vrea fara sa justifice in vreun fel suma ceruta ,el de fapt prin exagerarea sumei incearca sa nu-i dea acordul solicitantului pt bransare.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: leool74 , utilizator 11:57, 12 Septembrie 2010
Pentru ca proprietarul conductei de gaz are monopl in sensul ca nu se mai poate instala o alta coloana de catre urmatorii proprietari care-si instaleaza CT, acestia, in caz de abuz al proprietarului initial il pot actiona in judecata. In instanta, acestuia i se vor cere toate dovezile in legatura cu cheltuiala cu montarea conductei si se va hotari un pret care i se va plati proprietarului pentru conectare la conducta de catre urmatorul proprietar.

In fata instantei proprietarul initial nu va putea cere ce ii trece prin cap.
~ Conținut șters la cerere ~
@leool74,
Ati postat aceeasi problema de 2 ori in interval de 6 minute:
www.avocatnet.ro/content/for...
E suficient sa intrebati o singura data si sa asteptati sa vi se raspunda, altfel riscati sa vi se stearga postarile.

Cei care au realizat instalatia inaintea dv au platit. Este firesc sa platiti si dumneavoastra. Suma pe care trebuie sa o platiti firesc este aceeasi cu cea platita de ceilalti bransati inaintea dv.
Intrebati vecinii care s-au bransat mai proaspat cat au platit. Asa aflati daca sunteti discriminat sau nedreptatit. Ca sa intrati in randul celor bransati trebuie sa platiti ca si ei.

Sunt unii vecini care au platit 4000 RON asa cum imi cere si mie ,iar alti vecini prieteni cu propietarul care au platit 2000 RON sau de loc.Propietarul jongleaza cum vrea el dupa bunul plac cu sumele cerute solicitantilor,nu e deloc corect iar atitudinea aroganta gen "mi-a zis mie cel mai mare de la gaze ca pot sa cer cat vreau si cui vreau" nu e tocmai constructiva,de aceea intreb daca exista vreo reglementare clara referitoare la despagubirea propietarului cu cota parte,fara a se ajunge in instanta. Altfel cred ca am sa aleg varianta cu declaratia pe propia raspundere ca il voi despagubi,si voi fi bransat legal.Mingea va fi in terenul propietarului si poate vine el la mine de data asta sa-mi propuna alta suma,mai reala sau cel putin justificata cu niste acte.Nici macar nu stiu cati vecini s-au bransat pana acum la acea conducta,de asemenea sunt sigur ca el nu a mai dat cota parte celorlati oameni care au platit pt bransari si care aveau dreptul de a primi la randul lor despagubiri.E posibil ca el sa-si fi recuperat deja investitia facuta si sa intre deja pe profit :)..etc etc..sunt multe pe care eu le consider incorecte.Repet eu sunt dispus sa platec cota parte,dar nu vreau sa fiu pacalit pt ca nu am bani de aruncat aiurea pe fereastra..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransare conducta gaz aadynna aadynna buna ziua! vreau sa intreb daca ati avut un dosar pt o bransare la conducta de gaz fara acordul proprietarului . vreau sa chem in judecata pe cei de la e-on ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate si centrala de apartament crystynas2 crystynas2 ncerc sa imi instalez o centrala termica pe gaz intr-un apartament la bloc in bucuresti. Si pt ca lucrurile trebuie sa fie foarte complicate, va expun mai jos ... (vezi toată discuția)
Acord acces coloana de gaze goggy goggy Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: locuiesc la parter intr-un bloc de 7 etaje, pe o scara unde deja a fist trasa o conducta de gaze, investitorul ... (vezi toată discuția)