avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... detinere tigara cu \"iarba\"
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

detinere tigara cu "iarba"

Cineva la un concert detinea o tigara cu "iarba" si a fost prins ( acesta nu consuma "iarba"), si-a cumparat-o din curiozitate dar nu a pucat sa o consume. A fost dus la politie sa dea declaratie.Nu are antecedente , are un coportament normal, ii pare rau de ceea ce a facut, are o familie onorabila, este major, are ocupatie. Acum a primit citatie sa se prezinte la parchetul ICCJ in calitate de invinuit.Va rog sa imi spuneti ce i se poate intampla si ce ar putea sa faca ca sa primeasca amenda administrativa.Ar fi bine daca si-ar face analiza sangelui ca sa dovedeasca ca nu este consumator?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:13, 5 Octombrie 2010
Evident ca o expertiza medicla l-ar ajuta, insa cred ca ar trebui sa-si angajeze un avocat pentru a-i reprezenta interesele.
Multa bafta!
Acel cineva se face vinovat de infractiune de detinere de droguri.
Putin probabil ca va primi doar o amenda adminsitrativa.

Art. 4 din Legea 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri prevede ca, cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau detinerea de droguri pentru consum propriu, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 5 ani.
Ar fi bine sa isi angajeze avocat si sa discute cu acesta ce este bine sau rau.
Daca a avut doar o tigara pare sa fie vorba de detinere pentru consum propriu sau depinde ce a declarat...
Si daca vindea o tigara tot trafic ar fi fost...

avocat Claudiu Lascoschi
Este bine sa administreze proba cu expertiza care sa stabileasca daca este sau nu consumator si in functie de circumstantele peronale ,dar si de rezultatul acestei expertize ar putea obtine o pedeapsa cu suspendarea executarii conform art.81 c.pen
Depinde cum se gandeste si cum se face apararea de avocat.Din punctul meu de vedere avocatul care il va apara va trebui sa analizeze si sa decida cu privire la acest aspect.
Daca nu este consumator ar putea fi vorba de o detinere in vederea vanzarii sau oferirii...ceea ce conduce catre trafic...
Sunt elemente care pot produce consecinte juridice insemnate...
De la sansa de a primi o amenda administrativa...pana la norocul de a primi cu suspendare...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Consum/trafic de droguri vlady_alive vlady_alive ce parere aveti despre arestarea unui tanar de 19 ani care a fumat cu prietenii la chefuri cate o tigara-doua de hasis..(fara a le cere vreun ban in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.in anul 2020 am fost prins consumand pe strada singur ... EdwardIonut EdwardIonut Buna ziua.in anul 2020 am fost prins consumand pe strada singur o tigare cu aproximativ 0.4 g de cannabis , la politie am declarat de unde am luat tigarea ( ... (vezi toată discuția)
Consum iarba reyks reyks salut, doresc niste sfaturi daca se poate in legatura cu consumul de iarba. un prieten de-al meu a fost audiat ca martor intr-un caz penal in care au fost ... (vezi toată discuția)