avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... detinere tigara cu \"iarba\"
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

detinere tigara cu "iarba"

Cineva la un concert detinea o tigara cu "iarba" si a fost prins ( acesta nu consuma "iarba"), si-a cumparat-o din curiozitate dar nu a pucat sa o consume. A fost dus la politie sa dea declaratie.Nu are antecedente , are un coportament normal, ii pare rau de ceea ce a facut, are o familie onorabila, este major, are ocupatie. Acum a primit citatie sa se prezinte la parchetul ICCJ in calitate de invinuit.Va rog sa imi spuneti ce i se poate intampla si ce ar putea sa faca ca sa primeasca amenda administrativa.Ar fi bine daca si-ar face analiza sangelui ca sa dovedeasca ca nu este consumator?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:13, 5 Octombrie 2010
Pe data de 31.07.2009 am fost depistat cu 2 tigarete ce contineau cannabis si tutun si 0,2 grame cannabis separat de cele 2 tigarete.Toate fiind destinate consumului propriu.S-a dispus inceperea urmaririi penale.Am dat o declaratie in momentul depistarii mele.Am fost chemat o singura data la audieri.Mi-am mentinut declaratia.Azi 04.10.2010 am primit comunicarea :

-Scoaterea de sub urmarirea penala pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 4 alin.1 din Legea nr.143/2000.
-Aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ,1000lei.
-Cheltuieli judiciare(analiza stiintifica a drogurilor) 300lei.

P.S.: Nu am avut nevoie de niciun avocat. Oricum bag de seama ca nu a fost nici un raspuns concret din partea lor. Tot noi intre noi, utilizatorii ne dam mai multe informatii.
P.S.2 : Si acum o sa se arate un avocat care sa zica : "daca iti luai avocat scapai fara amenda si fara sa suporti cheltuieli judiciare, eventual iti recuperam si cannabisul".
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
Flashy, utilizator
Flashy a scris:

Pe data de 31.07.2009 am fost depistat cu 2 tigarete ce contineau cannabis si tutun si 0,2 grame cannabis separat de cele 2 tigarete.Toate fiind destinate consumului propriu.S-a dispus inceperea urmaririi penale.Am dat o declaratie in momentul depistarii mele.Am fost chemat o singura data la audieri.Mi-am mentinut declaratia.Azi 04.10.2010 am primit comunicarea :

-Scoaterea de sub urmarirea penala pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 4 alin.1 din Legea nr.143/2000.
-Aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ,1000lei.
-Cheltuieli judiciare(analiza stiintifica a drogurilor) 300lei.

P.S.: Nu am avut nevoie de niciun avocat. Oricum bag de seama ca nu a fost nici un raspuns concret din partea lor. Tot noi intre noi, utilizatorii ne dam mai multe informatii.
P.S.2 : Si acum o sa se arate un avocat care sa zica : "daca iti luai avocat scapai fara amenda si fara sa suporti cheltuieli judiciare, eventual iti recuperam si cannabisul".

:offtopic:
Imi cer scuze dnilor moderatori dar am considerat ca acestei ultime postari a user-ului trebuia sa i se dea un raspuns lamuritor si pe masura.

Ma bucur ca ati scapat cu bine din aceasta situatie.
Nu sunt avocat si nu apar avocatii pentru ca nu au nevoie,dar de la norocul dvs de a scapa"basma curata" si pana la afirmatiile pe care le faceti este o cale mult prea lunga si presarata cu multa necunoastere a legilor si a vietii.
Cu tot respectul,nu cred ca aveti pregatirea necesara sa emiteti astfel de aprecieri,dar mai ales nu cred ca aveti dreptul sa faceti aprecieri jignitoare la adresa unei bresle de intelectuali care nu o data,chiar daca nu in totalitate -dar cei mai multi dintre componentii ei-si-au manifestat profesionalismul si elocinta.
Sunt rezultate care se vad,care sunt arhicunoscute de catre oricine are aceasta bunavointa, de a dori sa le afle
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Flashy, incearca sa induca ideea ca oricine poate consuma oricat vrea substante prohibite de legea penala si totul va fi O.K.

In urma cu putin timp cei ce erau consumatori de abia daca primeau o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere.Cu avocati platiti ca si cum ar fi fost vorba de trafic prin vanzare...

Eu nu am aparat consumatori ani buni pentru ca aveau avocati care sa ii apere in instante.Adica primeau pedepse cu suspendare sub supraveghere destul de greu...si pe bani putini...
Practica s-a schimbat de putin timp si procurorul nu este obligat sa aplice amenda administrativa consumatorului de droguri de mare risc.Acestia ajung sa faca si trafic de droguri sub forma vanzarii la un moment dat.
Daca au un salariu mediu pe economie nu isi permit sa isi cumpere droguri.

Ceea ce ar trebui sa anuntati dvs. Flashy, ar fi faptul ca cei ce sunt cercetati penal pentru aceasta infractiune sunt si filati(etc).Si daca ati fi vrut sa ii ajutati le-ati fi spus acest lucru.
De aceea, ma intreb daca, dvs. chiar vreti sa ii ajutati sau doar sa postati...
Eu cred ca vreti doar sa aratati ca lumea poate saq consume si sa plateasca amenzi...
Mai mult de o amenda nu cred ca se dispune in clipa de fata...dar poate ne anuntati dvs. cate amenzi se pot aplica pentru consum in mod repetat...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum/trafic de droguri vlady_alive vlady_alive ce parere aveti despre arestarea unui tanar de 19 ani care a fumat cu prietenii la chefuri cate o tigara-doua de hasis..(fara a le cere vreun ban in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.in anul 2020 am fost prins consumand pe strada singur ... EdwardIonut EdwardIonut Buna ziua.in anul 2020 am fost prins consumand pe strada singur o tigare cu aproximativ 0.4 g de cannabis , la politie am declarat de unde am luat tigarea ( ... (vezi toată discuția)
Consum iarba reyks reyks salut, doresc niste sfaturi daca se poate in legatura cu consumul de iarba. un prieten de-al meu a fost audiat ca martor intr-un caz penal in care au fost ... (vezi toată discuția)