avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se poate primi pensie alimentara pt copii inainte de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se poate primi pensie alimentara pt copii inainte de divort?

Sora si cumnatul meu sau despartit in fapt acum 2 luni,ei au 2 copii.ce anume trebuie sa faca soara mea ca sa primeasca o pensie alimentara pt copii pana la divort.(pt ca nu dispune momentan de bani divortul o sa mai dureze)?
Cel mai recent răspuns: alynastar , utilizator 16:51, 11 Septembrie 2010
Sotii fiind despartiti in fat,sora dvs trebuie sa formuleze actiune prin care sa solicite obligarea sotului la plata unei pensii de intretinere pentru minor care, in functie de varsta si de nevoie minorului ,poate ajunge la 1/4 din veniturile realizate de tata.
Sora dvs. poate promova o actiune de stabilire pensie pentru cei doi copii, pensie care poate fi solicitata fie in functie de venitul minim pe economie daca tatal acestora nu realizeaza venituri sau in functie de veniturile tatalui daca acesta este angajat cu forme legale, insa va trebui administrat un probatoriu din care sa rezulta ca sotii sunt despartiti in fapt si tatal nu contribuie cu nimic la cresterea si educarea minorilor.
Cuantumul legal pentru cei doi copii este de 16.5% pentru fiecare -total 33%.
Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.
multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa fiu informata CosmaRodicaCorina CosmaRodicaCorina Ma numesc Cosma Rodica-Corina,maritatata de 22 de ani,in prezent separata de sot,am 3 copii dintre care 1 este minor.As vrea sa stiu,daca suntem separati si nu ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere blasciucgabi blasciucgabi As avea nevoie de un raspuns avizat.... Se poate formula actiune de cerere pensie intretinere pentru 2 copii minori fara a formula si actiune de divort???? Eu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara annya88 annya88 buna ziua.sunt casatorita de aproape 2 ani si am o fetita de 4 luni.nu mai stau cu sotul meu de o luna de zile de cand el ne-a parasit.eu acum stau cu fetita ... (vezi toată discuția)