avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua,sunt mama unui baietel de patru ani si vreau sa divortez.Am fost casatoriti sase ani dar locuinta unde stam este act de donatie cu drept de uzufruct viager(soacra)facut de soacra pe numele sotului inaintea casatoriei.In timpul casatoriei am facut multe imbunatatiri la locuinta.Daca divortez am vreun drept asupra locuintei sau macar copilul meu?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:40, 13 Septembrie 2010
dvs nu aveti niciun drept de proprietate asupra casei.copilulul are doar un drept de mostenire, o vocatie succesorala. cat privesc imbunatatirile puteti invoca un drept de creanta.
salut, imi pare rau de tine si mai cu seama ptr. copil. Problema ta este putin delicata,
in sensul ca baietelul v-a ave dreptul la locuinta dupa tata, dar la tine este mai cu cantec , deoarece este o donatie de la mama lui, dar totusi s-ar putea sa i drepul la
25 % , Consulta un avocat urgent. Succes !!!
Pentru a obtine ceva trebuie sa deschid un alt proces de partaj si deasemenea o taxa,cat este acea taxa?
depinde de practica instantei....unele instante solutioneaza si partajul in acelasi timp cu divortul..altele cer hotararea de divort...asupra casei..nu aveti drept..nu dumneavoastra...puteti solicita despagubiri pentru investitii dar tre sa puteti demonstra cumva...multt succes..oricum e nevoie de avocat..este delicat cazul
aveti numai un drept de creanta cu privire la imbunatatirile aduse imobilului; se timbreaza la valoare .
avocat Cristina Popescu

Alte discuții în legătură

Juridic nikmircea nikmircea vreau sa stiu daca am achizitionat o locuinta eu si sora mea, dupa care eu m-am casatorit si stau in locuinta cu sotul dar fara sora mea, in caz de partaj el ... (vezi toată discuția)
Partaj lulita lulita in timpul casatoriei ,mai exact laun an si ceva fostul meu sot a dobandit prin act de mostenire casa in care locuim,casa la care am facut ff multe ... (vezi toată discuția)