buna ziua,sunt mama unui baietel de patru ani si vreau sa divortez.Am fost casatoriti sase ani dar locuinta unde stam este act de donatie cu drept de uzufruct viager(soacra)facut de soacra pe numele sotului inaintea casatoriei.In timpul casatoriei am facut multe imbunatatiri la locuinta.Daca divortez am vreun drept asupra locuintei sau macar copilul meu?
Din pacate bunul dobandit de sotul dvs. inainte de casatorie este bunul sau propriu.
Art. 31 c.fam. - Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecãrui sot:
a) bunurile dobândite înainte de încheierea cãsãtoriei.
Ceea ce puteti obtine este o cota de 1/2 din imbunatatirile facute imobilului respectiv, acel drept de creanta de care v-au vorbit colegii mei de mai sus.
In privinta copilului, la acest moment copilul nu are niciun drept asupra bunului tatalui sau, acest drept este doar unul viitor in situatia unui deces al tatalui-dreptul la mostenire.
Angajati avocat.:sorry:
buna ziua.
dvs. nu avei nici un drept in ceea ce priveste imobilul respectiv, intrucat este bun propriu al sotului.
in ceea ce priveste sumele de bani investite in acel imobil, puteti invoca separat un drept de creanta .
Juridic
nikmircea
vreau sa stiu daca am achizitionat o locuinta eu si sora mea, dupa care eu m-am casatorit si stau in locuinta cu sotul dar fara sora mea, in caz de partaj el ... (vezi toată discuția)
Partaj
lulita
in timpul casatoriei ,mai exact laun an si ceva fostul meu sot a dobandit prin act de mostenire casa in care locuim,casa la care am facut ff multe ... (vezi toată discuția)