avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale obtinere autorizatie restaurant fara acordul vecinilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

obtinere autorizatie restaurant fara acordul vecinilor

Buna ziua, am vazut ca s-a mai deschis un subiect cu titlul " autorizatii de functionare restaurant", pe 14 Iulie 2010. Va contactez pentru ca am aceeasi problema ca utilizatorul care a deschis acest subiect. Locuiesc intr-o curte comuna cu un restaurant pentru a carei functionare noi, restul vecinilor, nu ne-am dat acordul.

Am depus o plangere la Primaria Sectrorului 1 care a fost trimisa Directiei Inspectie a Politiei Comunitare Sector 1 Bucuresti. Petitia se referea la faptul ca restaurantul functioneaza fara acordul vecinilor, dar si la faptul ca desfasoara lucrari de constructie modificand structura imobilului comun, prin crearea unei terase deasupra casei noastre si prin ocuparea curtii comune prin amenajarea unei terase.

In urma acestei petitii, Directia Inspectie mi-a raspuns ca: restaurantul a “fost sanctionat prin procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiei seria […], dispunandu-se ca masuri complementare intrarea in legalitate prin obtinerea autorizatiei de construire", in caz contrar dosarul fiind inaintat instantelor de judecata.

Din cate am inteles telefonand la Directia Inspectie, dosarul a fost transmis serviciului de Justitie, care a deschis un proces proprietarului. Dar nu am primit confirmarea acestui proces. Nu stiu in ce stadiu se afla. Poate interveni reclamantul, cel care a trimis plangerea Primariei in acest proces? Are el vreo functie sau procesul se desfasoara doar intre Primaria Sectorului 1 si proprietar?

De asemenea, as vrea sa stiu de ce autorizatii are nevoie un restaurant pentru a putea functiona.

Stiu ca trebuie sa obtina:
1. Acordul proprietarilor invecinati pe plan vertical si orizontal pentru schimbarea destinatiei locuintei (cf. Legii 230/2007, art. 42)
2. Acordul vecinilor pentru modificarile constructive aduse cladirii, cum ar fi "ancorarea de reclame pe pereti, suspendarea de stalpi, pereti, scari interioare" (cf. Legii 230/2007, art. 41).
3. Am citit pe Internet ca ar mai fi nevoie de autorizatia pentru difuzarea muzicii ambientale.

Imi puteti confirma ca toate aceste autorizatii trebuie eliberate? Daca da, care este instanta care trebuie sa le elibereze – Registrul Comertului sau Primaria Sectorului 1?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gumini13Bob , utilizator 13:36, 12 Septembrie 2010
Acordul il obtine proprietarul restaurantului. Autorizatiile sunt eliberate de primarie. Registrul Comertului transmite spre autorizare declaratiile pe proprie raspundere la ITM, Pompieri DSV, Mediu.
Ce se intampla daca proprietarul nu a obtinut acordul vecinilor? Autorizatia ii poate fi retrasa?
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
Gumini13Bob, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare restaurant fara acordul vecinilor Gumini13Bob Gumini13Bob Buna ziua. Locuiesc intr-un imobil comun (casa la curte) cu un restaurant pentru care noi, restul vecinilor, nu ne-am dat acordul de functionare. Casa este ... (vezi toată discuția)
Restaurant, perete la calcan, gard comun Florym801709 Florym801709 Buna ziua, am o intrebare, am tot citit ca multa lume se confrunta cu o problema asemanatoare.... Lipit la calcan cu mine, s-a deschis un restaurant. Avem ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica elaeco elaeco Buna ziua, Doresc sa va intreb daca este legal ca izolatia termica a peretilor exteriori pe care eu am facut-o din bani personali sa fie data jos de catre ... (vezi toată discuția)