avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... autorizare restaurant fara acordul vecinilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

autorizare restaurant fara acordul vecinilor

Buna ziua.
Locuiesc intr-un imobil comun (casa la curte) cu un restaurant pentru care noi, restul vecinilor, nu ne-am dat acordul de functionare. Casa este impartita intre doi proprietari - partea din fata, cu privire inspre bulevard, revine celor cu restaurantul, iar cea din spate, cu fereastra care da inspre curte, este a noastra. Restaurantul s-a infiintat aici fara acordul nostru si a realizat lucrari de constructie tot fara acordul vecinilor, ridicand o terasa in podul comun (pe partea lor, deasupra casei noastre). Pe langa asta, au ocupat curtea comuna impartind curtea printr-un culoar de servitute de doar cativa metri (doi metri maxim) si a ridicat deasupra apartamentului nostru o terasa, in prelungirea terasei din pod. Practic restaurantul se afla deasupra casei noastre si impiedica lumina sa mai intre pe geam si, pe langa asta, se aud zgomotele de la utilajele de evacuare, care sunt chiar deasupra casei noastre, in fiecare zi. In urma construirii acestei terase deasupra casei noastre, am facut o plangere la Directia Inspectie in cadrul Politiei Comunitare Sector 1, care a inaintat dosarul instantelor de judecata. Telefonand la Directia Inspectie, am aflat ca dosarul a fost transmis la Serviciul Juridic, dar nu am primit nici un raspuns de la ei. Din cate am inteles, dosarul a fost inaintat acestui serviciu din luna ianuarie. Este posibil sa dureze mai mult acest proces, cativa ani, cum am auzit ca poate dura? De ce eu, proprietarul direct afectat, nu am fost instiintat in nici un fel?

De asemenea, va contactez pentru ca as vrea sa stiu de ce acte are nevoie de un restaurant pentru a putea functiona. Am vazut pe net ca, printre alte acte, ar avea nevoie de autorizatie pentru difuzarea muzicii ambientale. Imi puteti confirma ca exista asa ceva si ca trebuie obtinuta aceasta autorizatie? Si as vrea sa stiu daca restaurantelor care lucreaza in regim de imobil colectiv li se poate aplica vreo lege care sa le interzica functionarea sau difuzarea muzicii tare dupa ora 23:00.

Art. 29 din legea 61/1991 (act. 2008) privind tulburarea linistii publice li se poate aplica si lor, in calitate de societate comerciala?

Cu respect,
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
Gumini13Bob, utilizator

Alte discuții în legătură

Obtinere autorizatie restaurant fara acordul vecinilor Gumini13Bob Gumini13Bob Buna ziua, am vazut ca s-a mai deschis un subiect cu titlul \" autorizatii de functionare restaurant\", pe 14 Iulie 2010. Va contactez pentru ca am aceeasi ... (vezi toată discuția)
Legea linistii publice pentru restaurante cu autorizatie de functionare in imobile comune Gumini13Bob Gumini13Bob Buna ziua. Locuiesc intr-un imobil comun cu destinatia initala de locuinta. Proprietarul vecin a cumparat partea sa de imobil de la o familie si a ... (vezi toată discuția)
Constructie mansarda la casa aflata in indiviziune lovely_black_mamba lovely_black_mamba Am cumparat un apartament intr-o casa veche unde curtea si acoperisul sunt in indiviziune. Din 6 vecini, unul si-a construit mansarda (fara acordul vecinilor ... (vezi toată discuția)