avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum scap de penalizarile la intretinere?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum scap de penalizarile la intretinere?

SUNT SOMER AM 500 RON AM DUS LA ASOCIATIE ADEVERINTA DE VENIT SA-MI STEARGA PENALITATILE.DAR ADMINISTRATORUL REFUZA. CE POT FACE?
Cel mai recent răspuns: cernobal , utilizator 21:07, 1 Iunie 2011
Daca penalitatile sunt aferente facturilor emise pana in luna iulie 2010 cereti asociatiei de proprietari sa faca aplicarea Legii nr.175/2010 care prevede la Art. II
(1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica si chiriasilor care detin spatiu locativ in baza unui contract de inchiriere cu autoritatile administratiei publice locale, centrale sau cu orice institutie a statului.
(3) Prevederile alin. (1) si (2) se aplica familiilor al caror venit net minim lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, nu depaseste suma de 1.000 lei.
(4) Sumele cu titlu de penalitati datorate catre asociatiile de proprietari, anulate conform prezentei legi, vor fi anulate si din obligatiile contractuale existente intre asociatiile de proprietari si societatea furnizoare de servicii.

MULTUMESC
@herelisav,
Ati dus la asocaitie dovada ca sunteti somer si aveti un venit de 500 lei.
Dar ati achitat in totalitate debitele?
Asociatia are de platit penalizari catre furnizori?
Daca are trebuie aplicat cunctul 4) de mai sus. Asociatia face impreuna cu dv un dosar cu documente si-l inainteaza furnizorilor. Cand furnizorii vor anula penalizarile facturate asociatiei atunci si asociatia poate sa va anuleze penalizarile dumneavoastra.
Fara stirea mea a avut loc un proces cu asociatia cat am fost plecat din tara,proces castigat de asociatie,acum m-am dus sa platesc conform legii 175 din 2010 suma totala si sa mi se stearga penalitatile,dar administratorul a spus ca trebuie sa platesc penalitatile care le-au castigat in instanta,este corect? conform legii daca achit suma totala nu trebuie sa mi se stearga penalitatile integral? mi sa spus ca nu le poate sterge decat pe cele de dupa sentinta,aberant si halucinat,va rog sa ma lamuriti daca platesc tot trebuie sau nu sa se stearga penalitatile??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)
Penalitati conform 175/2010 PROPIETARap PROPIETARap 1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare ... (vezi toată discuția)
Este in vigoare legea 175 sau nu ? redialboss redialboss conform legii 175 : (1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la ... (vezi toată discuția)