avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conficte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conficte de munca

ce se intampla daca cer in instanta plata sambetelor lucrate,iar singura mea dovada ca le-am lucrat este condica de prezenta dar firma la care am lucrat nu o prezinta instantei.pot avea castig de cauza?
Cel mai recent răspuns: mihalache.cristina67 , utilizator 18:38, 13 Septembrie 2010
parerea mea este ca ar trebui sa faceti intai o sesizare la ITM,care vor ancheta acest aspect,iar raspunsul lor sa-l folositi in instanta ca proba.eu personal asa am facut,si desi firma a contestat rezultatul anchetei si a refuzat sa-mi dea banii pe orele lucrate sambetele ,suplimentare(peste programul de 8 ore),duminici si sarbatori legale,dupa cum decurge procesul sunt sigur ca voi recupera banii.raspunsul la sesizarea mea am atasat-o ca proba la dosar.o expertiza este destul de scumpa
mihalache.cristina67 a scris:

este obligatoriu ca o firma sa aiba condica de prezenta?asta in cazul in care ei vor spune ca nu au asa ceva?

Angajatorul are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat şi de a supune controlului inspecţiei muncii această evidenţă ori de câte ori este solicitat.
De regulă, evidenţa orelor prestate de salariat se face prin intermediul condicii de prezenţă.
multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj fals mancipri mancipri Ce se poate face in cazul in care un angajat stat lucreaza doua zile a 12 ore cu doua zile liber, sau o zi 14 ore si a doua zi liber, continuu si in zilele de ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta zgubi71 zgubi71 Buna seara, condica de prezenta poate constitui o dovada in cazul unei reclamatii la itm sau in instanta,in care cer plata orelor suplimentare efectuate dar ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare marianpopaconsult marianpopaconsult Buna ziua, Incepand cu data de 31.05.2018, am demisionat. Precizez ca in intervalul de timp cat am lucrat (01.03.2017 - 31.05.2018) am prestat ore ... (vezi toată discuția)