avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie ca invinuit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie ca invinuit

Buna ziua,problema la care as dori un raspuns este urmatoarea:am fost implicat intr-un accident rutier acum 2 ani,unde am fost acuzat de vatamare corporala din culpa,acum sunt citat de catre procuror pt a-mi aduce la cunostinta materialul de urmarire penala si pt a ma audia.Ideea este ca citatia am primit-o la cutia de scrisori si ma gandeam sa nu dau curs momentan acestei citatii avand in vedere ca deoarece n-am semnat pt ea este ca si cum nu s-a indeplinit procedura teoretic si ca atare nu cred ca se intampla sa fiu acuzat spre exemplu de sustragere de la urmarirea penala.Intrebarea mea este daca pot fi acuzat de ceva anume daca deocamdata nu dau curs citatiei,multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:40, 12 Septembrie 2010
ma gandeam sa nu dau curs momentan acestei citatii avand in vedere ca deoarece n-am semnat pt ea este ca si cum nu s-a indeplinit procedura teoretic

Pentru citatie nu trebuie sa semnati. Practic ati primit o invitatie de a va prezenta la Parchet intr-o anumita zi la o anumita ora. Daca nu va prezentati procedura de citare va fi refacuta ori puteti fi adus cu mandat de aducere.
Cel mai bine ar fi sa va prezentati impreuna cu un avocat care sa poata verifica actele din dosar si sa incerce sa va apere.
in interesul dv. ar fi sa va prezentati in fata procurorului, la data precizata in citatie, insotit de un avocat. o atitudine ireverentioasa nu va poate face bine!
ca sa puteti scapa mult mai usor ar trebui sa dati curs oricaror invitatii de la organele de ancheta sau cercetare penala.
trebuie sa stiti ca functie de cum incheie procurorul dosarul asa va si judeca instanta.
daca in rechizitoriu se ca trece ca nu ati cooperat ,ca ati ingreunat la desfasurarea anchetei,ca v-ati sustras nu da bine la instanta.
dvs hotarati.
succes
Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2010
doberv, utilizator
Sa inteleg ca la organul de cercetare penala ati fost deja audiat, iar acum trebuie ca procurorul sa va . audieze si sa aduca la cunostinta materialul de urmarire penala.
Cel mai bine ar fi sa va prezentati impreuna cu un avocat care va incerca sa va apere, dar asta cat mai urgent, fara sa mai taraganati, astfel...
Succes!
Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2010
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic
Nu este in interesul dvs. sa luati pozitia pasivitatii avand in vedere ca la prezentarea materialului de urmarire penala aveti posibilitatea sa luati la cunostinta de toate actele dosarului, procesul -verbal de prezentare al materialului urmand sa il semnati dupa ce ati vizualizat toate probele stranse impotriva dvs.
Este deci un moment important pentru ca veti stii ce aparare sa va formulati atunci cand dosarul va ajunge la instanta, ca sa nu mai spun ca faptul ignorarea citatiei primite nu este vazuta cu "ochi buni" de organul de urmarire penala. ;)
Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Neprezentare la parchet mirelaard mirelaard In luna iunie am fost citat,prin recomandata semnata de mine, sa ma prezint la Parchet pentru prezentarea materialului de urmarire penala intr-un dosar penal ... (vezi toată discuția)
Martor intr-un dosar de frauda/inselaciune raulv raulv Buna ziua, Am calitatea de \"martor\" intr-un dosar de inselaciune de circa 5000 lei. Pe scurt, politistul judiciar mi-a spus ca exista ca invinuit o ... (vezi toată discuția)
Daca am fost citat in calitate de faptuitor, a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva mea? eusaisapte eusaisapte Am fost citat in calitate de faptuitor intr-un dosar, fara a se preciza toate cele prevazute de art. 285 b)e)f)g) (2) din CPP, motiv pentru care nu stiu ce ... (vezi toată discuția)