avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie ca invinuit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie ca invinuit

Buna ziua,problema la care as dori un raspuns este urmatoarea:am fost implicat intr-un accident rutier acum 2 ani,unde am fost acuzat de vatamare corporala din culpa,acum sunt citat de catre procuror pt a-mi aduce la cunostinta materialul de urmarire penala si pt a ma audia.Ideea este ca citatia am primit-o la cutia de scrisori si ma gandeam sa nu dau curs momentan acestei citatii avand in vedere ca deoarece n-am semnat pt ea este ca si cum nu s-a indeplinit procedura teoretic si ca atare nu cred ca se intampla sa fiu acuzat spre exemplu de sustragere de la urmarirea penala.Intrebarea mea este daca pot fi acuzat de ceva anume daca deocamdata nu dau curs citatiei,multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:40, 12 Septembrie 2010
Daca aveti posibilitati materiale,ar fi bine sa va prezentati alaturi de un avocat care sa va reprezinte din punct de vedere juridic si in prezenta caruia sa dati declaratia.
Daca doriti,puteti sa va prezentati personal sau sa solicitati in scris,un termen pentru lipsa de aparare,timp in care sa va angajati avocatul.
andrei198524 a scris:

Buna ziua,problema la care as dori un raspuns este urmatoarea:am fost implicat intr-un accident rutier acum 2 ani,unde am fost acuzat de vatamare corporala din culpa,acum sunt citat de catre procuror pt a-mi aduce la cunostinta materialul de urmarire penala si pt a ma audia.Ideea este ca citatia am primit-o la cutia de scrisori si ma gandeam sa nu dau curs momentan acestei citatii avand in vedere ca deoarece n-am semnat pt ea este ca si cum nu s-a indeplinit procedura teoretic si ca atare nu cred ca se intampla sa fiu acuzat spre exemplu de sustragere de la urmarirea penala.Intrebarea mea este daca pot fi acuzat de ceva anume daca deocamdata nu dau curs citatiei,multumesc anticipat

Simplul fapt ca nu ati semnat citatia nu inseamna nimic.Procedura de citare se considera legal indeplinita.
Nu contituie infractiune de sine statatoare neprezentarea dar nu are niciun sens sa suparati procurorul.Doar daca sunteti nevinovat il veti supara...dar aveti dreptul la aparare...
In consecinta, cel mai indicat este sa va prezentati in ziua chemarii cu sau fara avocat.
Daca doriti sa solicitati probe in aparare este indicat sa va angajati avocat.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la parchet mirelaard mirelaard In luna iunie am fost citat,prin recomandata semnata de mine, sa ma prezint la Parchet pentru prezentarea materialului de urmarire penala intr-un dosar penal ... (vezi toată discuția)
Prezentare material oltul oltul ce contine prezentarea materialului de urmarire penala? (vezi toată discuția)
Martor intr-un dosar de frauda/inselaciune raulv raulv Buna ziua, Am calitatea de \"martor\" intr-un dosar de inselaciune de circa 5000 lei. Pe scurt, politistul judiciar mi-a spus ca exista ca invinuit o ... (vezi toată discuția)