avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj sau succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj sau succesiune?

Buna ziua. Trebuie sa va explic intai situatia: un prieten se afla in proces de divort, partaj si tutela copilului.Sotia decedeaza inainte de pronuntare. Ce sfat ii dati pt a ramane in casa cumparata de ei in timpul casatoriei. Sa termine partajul? Sau sa faca succesiune? Poate veni mama decedatei cu pretentii asupra casei? Au si un copil minor. Cu multumiri anticipate astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:46, 13 Septembrie 2010
Dechideti succesiunea la notar. Avand in vedere ca nu s a pronutat hotararea de divort, dbs sunteti sot supravietuitor iar copilul descendent. Solutia este simpla si fara batai de cap.

Cu certificatul de deces, casatorie al dvs , de nastere al minorului, buletinul dvs va veti prezenta la un buirou notarial de pe raza judecatoriei unde defuncta si a avut ultimul domiciliu. Aveti nevoie de doi martori din afara familiei pt succesiune precum si de actele in roiginal al bunurilor care au apartinut defuncrei pt a se face partajul succesoral.
Si mai e nevoie de ceva: de un curator pentru minor.
Cu privire la succesiunea dupa decedata (sotie, respectiv mama) exista un conflict de interese intre reprezentantul legal al minorului (=parintele ramas in viata) si cel reprezentat (= minorul) pentru ca amandoi vin la succesiunea decedatei.
Pentru dezbaterea succesiunii se va numi un curator de care Autoritatea Tutelara. (va povesteste notarul)
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere proces succesiune in instanta anca_stan anca_stan Buna ziua. Care este procedura de deschidere a procesului de succesiune in instanta de catre mostenitori (copiii minori ai defunctului si sora lui), avand ... (vezi toată discuția)
Succesiune da sau nu andutza_04 andutza_04 Sotia supravietuitoare poate vinde un imobil daca nu a facut succesiunea? Termenul de la decesul sotului fiind mai mare 6 luni,iar cei 2 copii ai ... (vezi toată discuția)
Cat din valoarea bunurilor imi revine la partaj,eu fiind divortata si exsotul a decedat Lucia Hebre Lucia Hebre Am divortat in1990,mi-au fost incredintati spre crestere si educare cei doi copii,care atunci aveau ,12 ani si 9 ani.Nu am facut impartirea de bunurii ... (vezi toată discuția)