avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daune morale de X0 000 ron
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daune morale de X0 000 ron

Reclamanta R cere daune pentru un prejudiciu produs printr-un delict civil imaginar, spunand ca eu P am lansat si raspandit zvonuri intr-o comunitate ( 6000 LOCUITORI) prin afirmatii neadevarate de natura a-i afecta grav "prestigiul profesional precum onoarea si demnitateamea, precum si imaginea publica pe care o aveam in comunitate"..a-mi zdruncina autoritatea de conducator.......suma de x Ron este de natura sa repare efectele negative.."experienta de a fi privita cu suspiciune, ..nevoia de mentinere a autoritatii manageriale".
Schimbata din functia de director R in urma obtinerii calificativului "insuficient", reclamanta in concediu medical ( intra incepand cu 28 august 40 de zile) fiind in a 3-a zi de concediu emite decizie interna de numire a unei terte persoane fara a spune acest lucru directorului adj.P( a carui numire in interesul invatamantului expira chiar in acea zi).Dir. adj. este detasat, dar avand in vedere vidul managerial creat si faptul ca este perioada de inceput de an scolar cu multiple probleme organizatorice (incadrari, transferuri de elevi, orar, numiri de personal, efective elevi)conducerea inspectoratului scolar ii spune luin P sa ramana in institutie pana la noile numiri de dir. si dir.adj.A se retine ca ,eu P,eram si presedinta comisiei pentru examenele de situatii neincheiate si corigente( a carei activitate se termina pe 5 sept).
Reclamanta R , in concediu medical fiind merge la inspectorat, vine la scoala, da decizii pe 1 sept si noaptea la orele 22 vine si ia majoritatea documentelor din birou. Paznicul de serviciu recunoaste si consemneaza acest aspect a doua zi in caietul de procese verbale. De ce oare nu a venit ziua daca n-ar fi avut ceva de ascuns sau de ce nu a transmis nu stiu ...!!!
A doua zi pe 2 sept. dir adj. observa cand intra in birou sa salute pe cea care abuziv fusese numita prin decizie interna ca lipsesc mai multe bibliorafturi. Intreaba si i se spune ca nu stie, nici serviciul secretariat nu stie nimic. Li se sugereaza sa intrebe pe dir aflata in concediu medical. Cum toata lumea nu stia nimic se intocmeste un proces verbal de mai multe persoane si se schimba yala pentru a nu mai avea loc surprize si a nu plana temeri asupra nimanui.
Mentionez ca in acea perioada dir. adj. P( actuala parata) nu a facut decat sa supravegheze, nu a semnat nimic, nu a intrat in biroul acela. Amenintand, ex-directoarea R care a contestat calificativul obtinut ( solutionare 1-8 sept) desi stia ca nu va mai fi numita a dat ordin sa se schimbe yala, a luat cheile si astfel a blocat toata activitatea. Nici dupa numirea mea P ca director pe 10 sept. ( la expirarea termenului de solutionare a contestatiei) R nu a inteles sa predea documente, chei, telefon,etc. I s-a facut adresa scrisa si nu s-a sinchisit. Practic a comis infractiunile de abuz contra intereselor persoanei si mai mult abuz contra intereselor institutiei.
Intr-o dimineata sunt surprinse secretarele ( rude cu ex-dir R) si cea numita cu decizie interna ca aranjau hartiile si le pregateau spre a fi introduse in birou cu ocazia schimbarii yalei.
Pe 3 sept., la 2 zile de la comiterea faptei, sunt chemate sa dea declaratii atat R cat si P. R face si reclamatie pentru ca nu permite schimbarea yalei, fapt care m-a determinat si pe mine P sa reclam intamplarea cu documentele cu intentia ca organele abiliate sa cerceteze, nefiind de competenta mea.
De la numire 10 sept pana pe 1 oct. nu s-a putut intra in birou de noua conducere numita cu documente, instalata ( fapt comunicat si lui R). In cele din urma datorita relelor intentii exprimate pregnant printr-un refuz ostentativ, noul director P a cerut constituirea unei comisii de inventariere si a intrat in birou in virtutea functiei ocupate.
Pe 15 oct. se schimba toate... adica revine din concediu medical R si este numita de noua conducere a inspectoratului iar director. Incepe circul..... reclama. Eu P merg la postul meu dintr-o alta localitate si nu mai merg in acea institutie si nici in acea localitate . Nu am inteles sa verific stadiul cercetarilor si nici sa fac alte reclamatii indreptatite si reale deoarece am considerat ca lucrurile sunt cum sunt... si consideram linistea solutia cea mai buna.
Astfel cand in martie anul urmator, (2010) s-a dispus neinceperea urmaririi penale impotriva lui R , eu P nu am mai formulat recurs desi rechizitoriul invocat era in totala contradictie cu documentele, declaratiile si faptele. Vroiam liniste si atat..
Dupa expirarea perioadei de recurs ( la NUP), R- din nou directoare incepe sa ma hartuie pe mine P si deschide acest proces, isi stabileste pretul de X0000RON ( sute de milioane). S-au consumat 3 termene pana la indeplinirea procedurii, depunere intampinare. Voi avea peste putin timp termenul la care se reclamata R va face proba cu martorii, documente si interogatoriu. Eu nu cunosc documentele invocate si astfel cum imi voi putea construi apaRAREA?
Voi aduce martori, dar nu din scoala deoarece oamenii se tem , au fost deja amenintati. " Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti"
1) ABuzul in serviciu, faptul ca umbla lelea si ziua si noaptea ( din declaratiile ei si ale sotului ei) in concediu medical fiind ( nu i se pot retine drepturile salariale din acea perioada). Acum plateste sau ameninta 2 profesori care vor fi nevoiti sa minta si asta constituie proba?? La varsta de 30 de ani,dupa absolvirea unei facultati cu plata cu nota 7la licenta pretinde si invoca prestigiu profesional. Prestigiul profesional, autoritatea manageriala sunt valori care nu au pret, ci se dobandesc prin activitati profesionale cinstite. ...
2) Va rog sa ma ajutati cu sfaturi atat in ceea ce priveste interogatoriul, cam ce fel de intrebari sa pun cat si cu .. "pregatirea apararii"..
3) Emiterea de decizii interne in concediu medical fiind, nu constituie o infractiune?
4) Avocatul care a intocmit actiunea si a semnat-o a folosit un limbaj neadecvat, violent , spunand ca .."am facut afirmatii in mod isteric " eu P ( solicit informatii ca nu stiu ce inseamna... eu stiu decat semnificatia cuvantului "isterie " in care nu ma regasesc de niciun fel). Un om care-si respecta profesia nu se deda la un astfel de limbaj . Ce pot face in acest sens?
5) Reclamanta R , spun cei din comunitate, ar fi fost internata acum cativa ani cu diagnosticul " schizofrenie " pe la un spital de specialitate ( este interzisa exercitarea unei functii avand acest diagnostic). Pot cere instantei, presedintelui mai bine zis, sa ceara relatii de la acea institutie medicala? Eu nu pot afirma nimic, dar instanta poate cere avand in vedere interesul public ( daca ea mai hartuie 2-3 si la cere ca mie sute de miloane asa cu martori " de 50 lei" si terorizeaza colectivul de profesori, elevii, etc).
In speranta ca ma veti consilia cat mai bine si ma veti ajuta sa depasesc momentul de peste cateva zile, va multumesc anticipat.
Cu deosebita consideratiune P
Cel mai recent răspuns: eloria , utilizator 01:22, 14 Septembrie 2010
In speranta ca ma veti consilia cat mai bine si ma veti ajuta sa depasesc momentul de peste cateva zile, va multumesc anticipat.

Aveti putin timp la dispozitie si multe lucruri de facut. Probabil ca mai bine era sa apelati la serviciile unui avocat.
In orice caz trebuie sa stiti ca daunele morale trebuiesc dovedite. Apoi chiar si dovedite fiind despagubirile nu se pot ridica la "sute de milioane", cel putin asta rezulta din practica judiciara.
Daca veti alege sa va aparati singura ar trebui sa mergeti pe aceeasi linie sincera, demna, elevata.
Aratati cum s-au petrecut faptele in ordinea lor cronologica si asigurati-va prin martori sau prin intrebarile de la intarogatoriu ca declaratiile dvs vor avea sustinere.
Nu va lasati intimidata de agresivitate a in limbaj si nu ripostati in acest fel.
Daca aveti acces la datele medicale ale dnei R. ati putea demonstra o oarecare instabilitate de natura psihica. Acelasi lucru l-ati putea demonstra si cu martori care au fost prezenta la situatii asemanatoare provocate de aceeasi persoana.

In alta ordine de idei, daca o persoana ajunge directoare de scoala la 30 de ani si isi incadreaza si rudele la secretariat si in alte functii din institutie, putem trage concluzia ca avem de a face cu aceleasi eterne persoane (nepoate, amante, beizadele, s.a.m.d.) care se afla in locuri nepotrivite, departe de competenta, buna-credinta si puterea lor de intelegere. Aceste persoane alimenteaza "spectacolul zilelor nostre"...
Multumesc sincer pentru sfaturi. Multa sanatate si sa daruiti din experenta dvs. tuturor.
Cu respect P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz contra intereselor persoanei si abuz contra intereselor institutiei eloria eloria Sunt acuzat prin rechizitoriu si in faza de proces penal pentru cele 2 infractiuni, de care nu ma fac vinovat. Mai mult pentru fiecare mi se cer si ... (vezi toată discuția)
Re: abuz si inselaciune angajator cfm. codului muncii si art. 215 cod penal? Subiect: RE: ABUZ SI INSELACIUNE ANGAJATOR CFM. CODULUI MUNCII SI ART. 215 COD PENAL? Buna ziua As dori cateva sfaturi juridice la problema de mai ... (vezi toată discuția)
Dovedirea nevinovatiei eloria eloria Va rog sugerati-mi ce anume poate face, pentru a dovedi nevinovatia intr-un proces o prietena P. La o scoala de judet, a fost schimbata ... (vezi toată discuția)