avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dovedirea nevinovatiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dovedirea nevinovatiei

Va rog sugerati-mi ce anume poate face, pentru a dovedi nevinovatia intr-un proces o prietena P.
La o scoala de judet, a fost schimbata conducerea, directorulX.
X director, primeste calificativul "nesatisfacator" , este schimbat si numita P directoare.
X avea fata eleva la respectiva scoala, dar dorea demult sa o duca la o scoala mai buna, respectiv in resedinta de judet la 20 km distanta. Dupa ce este schimbata si nu mai este director, face cerere si muta fata la scoala dorita.
Dupa 2 luni, cand pica guvernul , X revine ca director numit de .. si P pleaca din scoala.
Dupa un an, X o da in judecata pe P , pentru pretentii si cere o suma mare, deoarece spune ea a fost nevoita sa-si schimbe scoala fetei sale.
Da. Suntem in Romania si orice este posibil!
De fapt escroaca vrea sa faca rost de bani. Cum este inca director, si-a obligat toti subangajatii sa depuna marturie in acest sens. Acestea sunt probele pe care le va administra.
Adevarul este ca ea si-a mutat copilul deoarece dorea demult si pentru ca nemaifiind director atunci orgoliul nu-i permitea sa-si lase copilul acolo. Apoi a constatat ca, copilului i-a placut la noua scoala si a ramas deoarece asa si-a dorit.
Daca pe cererea pe care a depus-o atunci in vederea transferului, a invocat "motive personale" si P a aprobat-o, de ce aceste motive personale acum se transforma in motive de proces.
Mentionez ca procesul are ca obiect "abuz contra inteselor persoanei"
Deci, cum se poate apara P ??????
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:33, 21 Octombrie 2011
In primul rand cu martori ,cu inscrisuri.Angajati avocat.Sa depuna toate inscrisurile care fac dovada celor descrise de dvs.
Este vorba de un dosar penal in faza de cercetare, corect?
Pentru a se stii exact cum sa se apere P este necesar ca avocatul sa aiba elemente suficiente pe care sa se bazeze si probe.
Pentru a se stii acest lucru trebuie ca avocatul sa discute direct cu persoana.
Avocatul nu poate da un tipizat in care sa se faca o aparare standard in toate cazurile.
Daca ar fi asa, s-ar emite un tipizat si s-ar desfiinta avocatii pe motiv de inutilitate practica.

Concluzia este sa mearga sa consulte un avocat si sa inceapa sa isi pregateasca apararea in concret.
Prin aparare in concret se intelege atat apararea pregatita anterior cat si apararea facuta instantaneu in fata organelor de urmarire penala in functie de N posibilitati care apar in concret ca urmare a unor intrebari care reies in cadrul anchetei...
Avocatii pot anticipa ce intrebari pot pune anchetatorii...
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz contra intereselor persoanei si abuz contra intereselor institutiei eloria eloria Sunt acuzat prin rechizitoriu si in faza de proces penal pentru cele 2 infractiuni, de care nu ma fac vinovat. Mai mult pentru fiecare mi se cer si ... (vezi toată discuția)
Pareri investigare caz penal Vili82 Vili82 Salut dragii mei, ma confrunt de anul trecut cu un caz ce o sa incerc sa structurez totul cat pot de bine ca sa fie cat mai mai simplu si usor de inteles, l-am ... (vezi toată discuția)
Daune morale de x0 000 ron eloria eloria Reclamanta R cere daune pentru un prejudiciu produs printr-un delict civil imaginar, spunand ca eu P am lansat si raspandit zvonuri intr-o comunitate ... (vezi toată discuția)