avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Hotarare AGA nepublicata de aproape 1 an
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Hotarare AGA nepublicata de aproape 1 an

Povestea e asa...
In decembrie anul trecut, AGA hotaraste cesiunea unor parti sociale (iese un asociat, intra un altul) si largirea ob de activitate. Consilierul sau juridic o depune (hotararea) abia in aprilie.
Hotararea e facuta cu picioarele inclusiv cu greseli de redactare.
La primul termen i se pune in vedere sa rectifice hotararea in sensul semnarii de toti asociatii si actualizarea cazierului fiscal al noului asociat.
Buuuun. Omul face ce i s-a spus dar din nestiute motive acestea nu sunt depuse. Ba mai mult, i s-a spus (de catre consilier) ca risca o amenda de 20 de mil ca n-a depus in 15 zile hotararea. Intamplator da de mine, prieteni vechi, si ma intreaba daca e posibil sa dureze atat asa ceva.
Mergem la registru si aflam ca dosarul e suspendat.
Si exact : rectificarea hotararii in sensul semnarii si a inscrierii datelor de identificare ale asociatilor (ca si asta se cerea), etc...

Acum il repun pe rol. Ce fac : o noua hot AGA care o anuleaza pe prima si cu ceea ce se dorea de fapt sau cum?
Cum sa sune rectificarea asta?
Ce data ramane pe hotarare...cea din decembrie anul trecut sau data de azi?

Bineinteles ca societatea a avut nenumarate prejudicii din aceasta cauza, nu s-au putut face credite, asociatul vechi e acum nu se stie pe unde, etc.....
dati-mi un sfat
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 15:26, 18 Noiembrie 2007
Raspunsul exact nu-l stiu... pentru ca nu ma prea omor cu dresul lucrurilor pe care le-au imbarligat altii (sa se spele cu ele pe cap)...

Ce-mi trece prin minte ... Renuntarea la prima cerere ... si luatul de la capat. O hot. cu data actuala care sa aprobe cesiunea (cand o fi fost ea) ... act constitutiv recatualizat in baza hot cu data recenta... Mai nou cazierul il obtine Reg. Com.
nici eu nu ma omor cu dresul lucrurilor imbarligate de altii...dar aici e chestia aia cu "de ce exista prieteni?"
asta a fost si prima mea idee si anume renuntat si luat de la capat dar omul a platit taxa aia de mentiune si n-ar vrea s-o plateasca din nou.
de cazier stiam ca se obtine de la registru dar ma enerveaza rectificarea...
In fine ma duc luni si vad eu...si va zic ce-am facut
Pentru a nu pierde banii deja platiti depuneti cazierul si noua hotarare, dar care va inlocui hotararea depusa initial. Adresati-va personalului de la registrul comertului si veti fi ajutat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune actiuni catre o pj din olanda adinaadina adinaadina Am urmatoarea speta: SC X SA are 2 asociati: o persoana fizica si una juridica. PF vrea sa cesioneze toate actiunile sale la o societate din Olanda ([i]de fapt ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale, recodificare, schimbare sediu rocs rocs as vrea un sfat in legatura cu urmatoarea situatie; am o cesiune firma, se schimba doar actionariatul, sediul si as vrea sa fac si recodificarea ob de ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune comerciantul comerciantul Buna ziua, Situatia este urmatoarea. Exista 2 SRL-uri cu cate 2 asociati fiecare, X si Y. Un asociat de la X vrea sa cedeze din partile sale sociale catre ... (vezi toată discuția)