avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintare cu moartea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintare cu moartea

Buna!
Am si eu o problema. Mama mea a avut o relatie de cateva luni cu un tip(mentionez ca mama lucreaza inafara si astfel s-au cunoscut; el este de asemenea roman). pe parcursul relatiei au locuit impreuna, deci au avut banii la comun. in martie, mama a venit in tara in vacanta.pe perioada vacantei, el i-a trimis mamei mele o suma de bani. dupa ce s-a intors in spania , mama a aflat ca acesta se ocupa cu furturi si ca facuse puscarie, fapt ce a determinat-o sa rupa relatia cu el. acesta s-a suparat foarte tare pe ea si a inceput sa se poarte foarte urat. ba chiar i/a luat un pachet de tigari si l-a lasat intr-o casa de unde a si furat, a.i sa se creada ca mama a avut vreo legatura. dupa ce mama s-a desp de el nu a anuntat politia in legatura cu ce aflase despre el, din cauza amenintarilor sale. datorita faptului ca si-a schimbat nr de tel, el nu a mai putut da de ea si a incceput sa imi trimita scrisori in care ma ameninta cu moartea(au fost 4 scrisori). luna trecuta mama a venit iar in tara si a luat 2 din scrisori in spania pt a le traduce si a depune o plangere la politie; insa acolo i s-a spus ca scrisorile nu au nicio valoare. l-a sunat si i-a promis ca ii inapoiaza toti banii, insa sa termine cu amenintarile. insa azi am primit o noua scrisoare cum ca pe data de 9 sept a plecat spre romania croit sa ma omoare.(in scrisoare imi descrie si modul in care o sa o faca). inafara de amenintari, ne adreseaza atat mie ,mamei mele cat si bunicii mele diverse injurii(bunica mea nu stiu ce amestec are si mentionez ca eu una nu il cunosc personal pe acest om).mama a zis ca o sa il mai sune in seara asta sa discute cu el, insa daca e plecat nu va avea cum. in scrisoare mentioneaza ca v-a trece la vama cu acte false, a.i toti vor crede ca el nu a parasit spania.
cum as putea sa ma apar? cunosc pedeapsa pt amenintarea cu moartea dar as vrea sa stiu cum as putea evita orice pericol. mama spune sa nu ma duc la politie ca doar gura e de el, insa pe mine ma sperie nu numai amenintarile sale, cat si trecutul si ''activitatile'' lui; dar mai ales ca am doar 18 ani, nu prea stiu cum sa ma apar si locuiesc singura.
Cel mai recent răspuns: care , utilizator 11:45, 14 Septembrie 2010
depuneti plangere penala impotriva lui aici in tara.totul e sa ii stiti domiciliul de acolo.
tot ce stiu e orasul in care locuieste numarul de telefon si numele. la sfarsit lasa nr de tel al lui si al mamei sale ca sa luam legatura cu ea pt a-i inapoia acea suma de bani.insa la expeditor nu ii apare adresa nici macar numele, le trimite folosind numele mamei mele.
adresa pe care o stiu e cea la care alocuit impreuna cu mama mea, insa nu stiu daca s-a mutat intre timp sau daca la revenirea din tara se va intoarce acolo. insa daca tot e in romania, ii pot cere adresa de aici(oricum in spania nu cred ca are acte, cu siguranta nu unde sta, iar de lucrat nu lucreaza, doar fura) sub pretextul ca ii voi trimite banii cat timp se afla in tara. dupa datele din scrisoarea p care am primit-o azi, ar fi trebuit sa ajunga deja. de asemenea , ameninta cu acel pachet de tigari pe care sunt amprentele mamei mele daca ii depunem plangere la politie.
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
care, utilizator
Atata timp cat aveti respectivele date despre individ si scrisorile trimise de acesta,formulati plangere penala pentru amenintare la politia unde locuiti.
Depuneti copii xeroxate ale scrisorilor de amenintare atasate la plangerea penala si copii xeroxate ale plicurilor de expediere.
Succes !
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
multumesc pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire NICOLETA  tol NICOLETA tol Sunt ,,amanta,, unui barbat casatorit despartit de nevasta in fapt nu de drep de sotia lui de cinci ani , perioada care coincide cu perioada de cand suntem ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica prietenoasa prietenoasa cum pot impiedica fostul sot,care era de o violenta extrema,sa ne mai ameninte si acum dupa divort?fostul sot este politist si este angajat la Inspectoratul de ... (vezi toată discuția)
Hartuire lungus lungus Am avut o relatie cu un barbat, de origine greaca, am decis sa inchei relatia si acum permanent ma hartuieste, imi trimite fel de fel de mesaje de amenintare, ... (vezi toată discuția)