avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... act aditional OUG 50/2010
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

act aditional OUG 50/2010

am un credit ipotecar semnat in 2004 cu o dobanda curenta de 9.5%pe an si este variabila in functie de serviciul datoriei clientilor astfel :
-9.5 % daca imprumutantul nu inregistreaza credite sau dobanzi restante
- 10.5 % daca se inregistreaza credite sau dobanzi restante de pana la 7 zile.
Marja de risc este 0 pp.
Conform graficului de rambursare aceasta dobanda de 9.5% e pastrata pe toata perioada creditului.

Conform actului aditional primit astazi mi se spune ca dobanda curenta aplicabila este variabila si se calculeaza in functie de EURIBOR la 6 luni, cotatia Euriborului fiind cea de la 31.08.2010.

Intrebarea mea este:
- nu cumva ma trec ei de la dobanda fixa la cea variabila.
-de ce se ia in considerare Euriborul de la data de 31.08.2010 si nu cel de la data cand am semnat contractul adica 2004.


Cel mai recent răspuns: Cosmin Soames , Consilier juridic 20:34, 14 Septembrie 2010
Trebuie sa lecturati cu atentie contractul initial.
Ce zice de cazul modificarilor conditiilor? Sunt admise modificarile unilaterale, facute doar de banca?
Daca Da, atunci aia e!
Nu banca a stabilit modificarea dobanzii, ci Guvernul Romaniei a obligat bancile sa adopte un indice de referinta verificabil si transparent. Euribor-ul se va actualiza semestrial, caci asa spune legea. E foarte posibil ca indicele din 2004 sa fie mai mare ca acela de acum, caci in ultimii 2 ani EURIBOR a scazut mult. Puteti verifica pe BNR si face comparatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma cu marja dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe ) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: In contract la punctul 5 scrie \" La data incheierii prezentului ... (vezi toată discuția)
Act aditional oug50/2010 - Elibet - Elibet Ajutor, ce sa fac? am un credit cu dobanda variabila, la o banca comerciala, credit din 2006. La acel moment, dobanda anuala (DAE) era de 17.68% la ron. ... (vezi toată discuția)
Credit bcr / calcul al dobanzii in mod eronat !? rog ajutor si sfat valimaxim valimaxim buna ziua. Ma numesc Valentin Maxim. In anul 2005 luna iulie am contractat un credit ipotecar de la BCR de 50000 de euro. De curand am primit de la BCR ... (vezi toată discuția)