avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... verificare acte de catre politie eu nefiind in masina ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

verificare acte de catre politie eu nefiind in masina la momentul respectiv

Buna , mi-am cumparat o masina adusa de cineva din strainatate cu care din pacate nu ma pot obisnuii si vreau sa o schimb, am mers si eu ca toata lumea in targul auto , (pe masina am numere rosii ) in targ se aflau cativa domni de la politie pe care i-am vazut ca notau date despre masina mea si nu numai m-am dus mai aproape de masina si ei m-au intrebat daca ii a mea , dupa ce le-am spus ca da ,mi-au spus sa le dau actele la control .Am ramas masca ,nu s-au prezentat nu mi-ai spus va rog frumos sa ne prezentati actele masinii ci numai "dati-ne la control actele de la masina , talon ,asigurarea blablablab....X-(#-o , am crezut ca urc pe masina de ciuda , logic ca le-am raspuns Buna ziua numele meu este si trebuie sa va dau actele la control pt ce? cu ce scop ? unul dintre ei am o razaie .Atat , nimic nu mia mai spus ,la care eu bine bine dar pt ce ?iar unul dintre ei mai civilizat sia scos insigna si mia aratat-o spunandu-mi ca au o razie si verifica toate masinile cu nr rosii .Le-am dat actele mi-au verificat asigurarea inclusiv si numele pe cine-i adusa masina ,si mi-au luat si datele mele din buletin ,intrebandu-ma in ce calitate sunt vanzator sau proprietar .Cum poti sa intrebi asa ceva !?!?este stupid doar pt ce naiba m-am dus acolo ?! Logic ca nu m-am abtinut sa nu le spun proprietar pana ii masina mea si vanzator ca doar vreau sa o vand ,nu?
Acuma intrebarea mea este cu ce drept vin intr-un targ auto si cer actele unei masini ? au dreptul la asa ceva , nu eram in masina ...nu conduceam nu aveau nici o treaba , ce am incalcat ca sa aiba dreptul sa ma verifice ,si mai ales eu stiu ca trebuie sa se prezinte sa-ti spuna ce vor de la tine si apoi sa-mi ceara alte cele ,nu?sau gresesc? au ceva drept exista vreo lege in care au voie sa-mi ceara ctele unui autovehicul parcat?!
Imi cer mii de scuze ca am lungit povestea asa mult .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:43, 17 Septembrie 2010
Politistii verificau masinile furate , eventualele afaceri legate de acestea,cautau probabil,anumite persoane si au procedat corect solicitandu-va datele pentru verificare.
Cu privire la modul de adresare al unui dintre acestia aveti dreptate.
Daca ati fost lezat sau jignit de comportarea politistului si daca puteti dovedi situatia invocata,va puteti adresa cu plangere impotriva acestuia la conducerea organului de politie din care face parte.
dar pot sa ceara actele unei masini si ale mele fara nici un motiv , eu stiam ca are dreptul sa-mi ceara actele daca sunt la volanul masinii ,nu daca ma limb prn piata si nu-i place de mine ,imi ia actele la control?
Da, au acest drept legal,motivul fiind efectuarea unor verificari de rutina.
Dvs,ca cetatean sunteti obligat sa va legitimati,iar el,politistul, este obligat sa fie cuviincios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina anakyn anakyn cum se poate inmatricula o masina adusa din germania de x, x are contract vanzare cumparare cu germanul, si y a cumparat-o din ro de la x, problema e ca x a ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal-problema inmatriculare justinn justinn Buna seara, va prezint o problema (destul de neplacuta) la care, sper din tot sufletul sa-mi dati o rezolvare: La data de 6.12.2013 am cumparat un autoturism ... (vezi toată discuția)
Dosar penal datorita politiei romane: proces roman sau cedo? sempedia sempedia Buna ziua tuturor, In urma cu 1 an am achizitionat o masina din Austria. Ducandu-ma sa iau numere rosii impreuna cu 2 martori, respectivul politist caruia ... (vezi toată discuția)