avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... MONITORUL OFICIAL
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

MONITORUL OFICIAL

Buna ziua , vreau sa va intreb cum pot afla si eu din monitorul oficial hotararea la o cauza judecata la CEDO nr cauza 20763/03 din 21 aprilie 2009 sau daca ma puteti indruma !!!

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CRISTIAN N-I , utilizator 21:40, 14 Septembrie 2010
intra pe www.monitoruloficial.ro;
In cauza Niţescu c. României (cererea nr. 20763/03, hotărârea din 21 aprililie 2009), Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat încălcarea art. 6 din Convenţie şi art. 1 din Protocolul adiţional la Convenţie, ca urmare a neexecutării unei hotărâri judecătoreşti prin care s-a dispus reintegrarea în funcţie a reclamantului şi plata salariilor până la reintegrarea sa în funcţie.
In speţă, reclamantul, angajat ca medic primar obstetrician ginecolog şi şef de secţie la Spitalul Polizu, a fost concediat printr-o decizie din data de 28 decembrie 2000 a Institutului pentru ocrotirea mamei şi copilului (de care aparţinea spitalul).
Printr-o hotărâre judecătorească din data de 8 martie 2001, confirmată în recurs în data de 4 mai 2001, s-a dispus reintegrarea în funcţie a reclamantului, plata salariilor până la reintegrarea sa în funcţie şi plata de daune morale în valoare de 100.000.000 lei.
In data de 30 iulie 2001, la propunerea Institutului, Ministerul Sănătăţii a dispus desfiinţarea secţiei în care urma să fie reintegrat reclamantul.
Curtea a înlăturat apărarea Guvernului în sensul că reclamantul nu a putut fi angajat pe acelaşi post pentru că secţia în care lucra a fost desfiinţată, arătând că, indiferent dacă se confirmă sau nu această susţinere, a accepta un astfel de motiv pentru neexecutarea hotărârii judecătoreşti ar însemna să se acceepte că autorităţile obligate să execute hotărârea pot crea ele însele situaţii de natură să facă imposibilă executarea, respectiv să desfiinţeze postul în care ar trebui reintegrată persoana beneficiară a hotărârii judecătoreşti (Ioannidou-Mouzaka c. Greciei, nr. 75898/01, § 33, 29 septembrie 2005 ; ªtefănescu c. României, § 26).
Referitor la obligaţia de plată a salariilor până la reintegrarea în funcţie, Curtea a constatat că reclamantului i-au fost plătite salariile până în data de 15 iunie 2001 şi a constatat neexecutarea hotărârii doar în privinţa salariilor datorate dupa data de 15 iunie 2001.
Deasemenea Curtea a constatat că s-a plătit şi suma datorata cu titlu de daune morale.
[ link extern ]
Multumesc pentru cele oferite , am reusit sa gasesc si pe site-ul CEDO informatii spuse mai sus !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare in munca iuly_cop69 iuly_cop69 exista infractiunea de refuzul reincadrarii dupa ce persoana a fost reincadrata in munca, pe baza unei hotarari judecatoresti si in ziua urmatoare i s-a ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca, proces castagat la curtea de apel iulianmihu69 iulianmihu69 Buna ziua In data de 8.12.2014 am castigat procesului de litigiu de munca, apelul fiind respins ca nefondat, hotararea este definitiva. In urma precesului ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti andreisl andreisl Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru problema mea, daca este posibil. Am castigat un conflict de munca, instanta a anulat decizia de ... (vezi toată discuția)