avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reincadrare in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reincadrare in munca

exista infractiunea de refuzul reincadrarii dupa ce persoana a fost reincadrata in munca, pe baza unei hotarari judecatoresti si in ziua urmatoare i s-a comunicat ca va fi concediat pe motiv ca postul s-a desfiintat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 13 August 2011
Potrivit art.262 C.mun., neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune....Existenta infractiunii incriminate de art. 262 C. muncii este conditionata de refuzul angajatorului de a executa hotararea judecatoreasca .

In cazul in care s-a dispus reintegrarea si apoi concedierea pentru desfiintarea postului nu mai exista infractiunea prevazuta de art.262 C.mun.

De asemenea, nu există infracţiune dacă reintegrarea nu este posibilă întrucât postul a fost desfiinţat şi nu există nici posibilitatea încadrării pe un post similar a fostului salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinregrarea in munca tergiversata adrianciocoiu adrianciocoiu Mi s-a desfacut contractul individual de munca abuziv,am dat in judecata institutia, am cistigat,am facut cerere de reintegrare in baza hotaririi ... (vezi toată discuția)
Repunere in drepturi maria_2012 maria_2012 Buna ziua. In urma unei sentinte definitive, in care se stipuleaza ca postul meu nu a fost desfiintat,si se dipune repunerea in drepturile avute anterior ... (vezi toată discuția)
La ce articol se incadreaza nerespectarea unei hotarari jud. definitive,respectiv reancadrarea in munca cf. atributiilor din fisa postului? Ednis Ednis Am si PV de la executor prin care se confirma ca \"obligatia de a face\" nu a fost demonstrata,adica cei de la firma nu au trimis actele doveditoare in ... (vezi toată discuția)