avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ordonanta presedintiala respinsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ordonanta presedintiala respinsa

Buna ziua
Am o problema. Imi construiesc o casa care este pe hotar cu ambii vecini, dar nu-mi pot finisa calcanul cu unul dintre acestia(pe motiv ca le stric via care se afla la aproape 1 m de calcanul casei mele), desi exista o hotarare 334/11.12.2003 emisa de Primaria de sector care-mi permite accesul pe terenul vecinei maxim 60 de zile pentru finalizarea lucrarilor. Am depus cerere de ordonanta presedintiala dar dna presedinta Ilie Camelia Maria a respins-o ca neintemeiata. Instanta apreciaza ca noi nu am facut dovada existentei unei situatii generatoare de pericol in sensul producerii unei pagube iminente care nu s-ar putea repara, ca atata vreme cat putem prelungi cu inca un an autorizatia de constructie nu mai este vorba de o urgenta deci nu este indeplinita conditia urgentei cata vreme nu s-a facut dovada pagubirii vereunui drept al reclamantilor prin recurgerea la calea procedurii de drept comun. Am depus cerere de recurs dar credeti ca am vreo sansa atata vreme cat hotararea Primariei nu mi-a folosit la nimic pana cum? Cine-mi plateste mie toate pagubele care intr-adevar se pot repara dupa parerea dnei presedinte? Igrasia pe care o s-o fac la iarna, enegia pe care o s-o platesc la iarna dublu ca-mi intra frigul, ploaia...prin caramida, tva-ul marit, sacii de ciment a caror valabilitate a expirat, autorizatia pe care am reinnoit-o nu din vina mea ci din vina primariei care m-a obligat sa fac casa astfel? Este posibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: mihaelasfr , utilizator 17:53, 14 Septembrie 2010
1. Nu, nu cred ca in recurs veti castiga pentru ca urgenta este una din conditiile esentiale ale ordonantei presedintiale (adica ordonanta care se pronunta inainte de sedinta de judecata, de aceea ii zice pre-sedintiala). In cazul dumneavoastra, toate pagubele se pot repara prin acordarea de despagubiri de catre vecinii care nu va permit accesul in cadrul unui proces civil judecat dupa procedura comuna.
2. Promovati o actiune in procedura comuna si cereti ca paratii sa fie obligati sa va lase accesul timp de 60 de zile pentru efectuarea lucrarilor si sa fie condamnati la despagubiri.
3. Ca idee, intr-o actiune de drept comun eu nu m-as prevala de Hotararea nr. 334/11.12.2003 ... partea adversa ar putea lungi procesul ridicand exceptia de nelegalitate a acesteia. N-am lecturat-o (poate dati un link) dar in opinia mea este cam nelegala.
eu va sugerez sa faceti recurs si sa demonstrati ca exista urgenta in caracterul cerererii pe care ati initiat-o in instanta.
[ link extern ]
im icer scuze este un act aprobat de Consiliul general al Mun. Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa pe hotar mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Construiesc o casa pe hotar numai ca acum vecinul nu ma mai lasa sa termin calcanul de pe partea lui(tencuiala+termosistem+ finisaj) .Autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Reparatia spatele casei fara acordul vecinului mircolas mircolas Buna ziua, Am probleme cu vecinul care nu imi da voie sa repar spatele casei.Am 60 cm pana la gard si nu pot aseza schela in acest spatiu ( mentionez ca imi ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala andapopa andapopa Va rog sa imi dati sfaturile necesare: Pentru ordonanta presedintiala trebuiesc indeplinite anumite conditii ca sa pot apela la ea?De ce altii apeleaza la ... (vezi toată discuția)