avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie gr III
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie gr III

are varsta de 42 de ani si stagiul de cotizare de 21 dintre care jumatate la Gr I si jumatare la Gr II .
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
silviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:24, 14 Septembrie 2010
Ne-ati spus afectiunile doamnei, dar nu si varsta. Daca doamna are pana in 55 de ani, a realizat stagiul necesar pentru a beneficia de pensie de invaliditate. Restul depinde de medici si de comisia de expertiza medicala.

Incadrarea sau neincadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de către medicul specialist care asigura asistenta medicala, adica de medicul de familie. Procedura de incadrare in grade de invaliditate este reglementata in cap. C din Ordinul nr. 340/2001, capitol din care redau primul articol al primei sectiuni.

I. Referitor la încadrarea în grade de invaliditate şi circuitul documentaţiei medicale
1. In vederea pensionării de invaliditate medicul primar si, în lipsa acestuia, medicul specialist, pentru afecţiunea principal invalidanta, care asigura asistenta medicală a bolnavului, atunci când apreciază ca starea de sănătate a acestuia nu ii permite reluarea activităţii profesionale, în limitele maxime de concediu medical prevăzut de lege, cu toate tratamentele medicale recuperatorii aplicate, propune pensionarea de invaliditate, cerând în acest sens avizul cabinetului de expertiza medicală şi recuperare a capacităţii de munca.
Propunerea la pensionare poate fi solicitată încă din primele zile de boala, în cazul afecţiunilor fără potenţial recuperator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate la 40 de ani damlau damlau As dori sa stiu daca o persoana in varsta de 40 de ani poate intra in pensie de boala si in ce conditii. Vechimea in munca conteaza? (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate ANI12 ANI12 Am 54 ani,diagnosticata cu insuficienta renala gradul 5,cu 20 de ani de cotizare.Ma pot pensiona pe caz de boala?In ce conditii? (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate nicoleta1990 nicoleta1990 Am si eu o nelamurire: Mama mea are 48 de ani,vechime in munca 9 ani si jumatate,are boala de gradul 2 -ciroza hepatica ,varice esofagiene si splenectomie.Este ... (vezi toată discuția)