avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... chitanta de mana cumparare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

chitanta de mana cumparare masina

buna seara revin cu o problema pusa mai devreme pentru niste lamuriri .va rog sa ma indrumati .impreuna cu o prietena (ea a dat o masina la schimb pe care nu are nici un act decit asigurarea facuta la negru si eu i-am imprumutat 800 de euro)am luat de la o persoana o masina .chitanta de mina am facuto pe numele meu,. prietena nefiind de fata .mentionez ca eu cu aceasta ,,prietena,, nu am facut nimic scris ca i-am imprumutat banii la ora actuala persoana in cauza nu mai vrea sa imi dea banii.Masina este la ea impreuna cu cartea masinii dar talonul in original este la mine.Propietarul masinii luate la schimb este decedat si nu avem cunostinta de mostenitori .Ce pot face?La politie mi s-a spus ca trebuie de la propietar o plingere pentru a putea sa radieze masina dar cum el este dece dat.....
:( #-o As putea sa scriu pe talon instrainat si asa ,,prietena,,sa nu mai poata circula cu masina?Ce variante am?unde ma pot lamuri ?Vreau sa fac totul legal pentru a-mi recupera banii dati asa zisei prietene Inca o data precizez ca ea umbla cu masina si eu cu paguba#-o
Cel mai recent răspuns: bazna , utilizator 19:37, 16 Septembrie 2010
Abuz de incredere

art. 256. Cod Penal si este definit ca fiind , insusirea unui bun mobil al altuia , detinut cu orice titlu , sau dispune de acest bun pe nedrept , ori refuzul de a-l restitui , se pedepseste inchisoare de la 3ani sau cu zile amenda
Bun deci pot sa o bag la acest articol dar banii as putea sa mai recuperez sau recuperez numai masina ? Si in cazul in care nu face puscarie si i se da numai amenda eu ma mai aleg cu ceva?#-o
allexandru77 a scris:

Abuz de incredereart. 256. Cod Penal si este definit ca fiind , insusirea unui bun mobil al altuia , detinut cu orice titlu , sau dispune de acest bun pe nedrept , ori refuzul de a-l restitui , se pedepseste inchisoare de la 3ani sau cu zile amenda

Oare abuzul de incredere nu este prevazut de art 213 Cod penal?
Iar art 256 Cod penal se refera la Primirea de foloase necuvenite?
Sorry, art.213 :)
Din probele de care v-ati putea prevala, nu cred ca puteti proba faptul ca i-ati imprumutat acea suma. Puteti recupera doar masina.
Va confruntati cu o situatie delicata,cauzata posibil de increderea/necunoasterea legilor si mai ales a persoanei pe care ati imprumutat-o si ati acordat provizoriu detentia autoturismului
Pentru solutionare,contactati persoana specializata ,care analizand continutul inscrisurilor poate aprecia varianta favorabila dvs,eventual actiune civila
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Acte vanzare cumparare masina bazna bazna buna ziua.am nevoie de cateva sfaturi.am ajutat o prietena sa faca un schimb de masina (ea a dat masina veche la schimb si eu am imprumutato cu 800 de ... (vezi toată discuția)
Inselatorii alintatul alintatul buna seara ,am dat unui individ o suma de banii iar el in schimb a garantat cu o masina ,actele masinii sunt toate la mine dar pe talon e trecut un prieten cum ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati addrianno addrianno buna..va cer ajutorul intr-o situatie delicata.am imprumutat o suma de bani unui '' prieten'' cel putin asa il consideram.din pacate acum refuza sa mi-i ... (vezi toată discuția)