avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bani imprumutati
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bani imprumutati

buna..va cer ajutorul intr-o situatie delicata.am imprumutat o suma de bani unui '' prieten'' cel putin asa il consideram.din pacate acum refuza sa mi-i inapoieze.nu am nici un act ca v-am spus mi-era prieten.Ce pot sa fac legal??
Cel mai recent răspuns: razerul , utilizator 07:04, 20 Decembrie 2011
fapta constituie ABUZ DE INCREDERE,dar in lipsa unui act,fie el si de mana si lipsa martorilor care sa vina in sprijinul afirmatiilor dumneavoastra,este mai greu de dovedit fapta.....
Din pacate nu prea puteti face prea multe.
Din punct de vedere civil lipsa unui inscris cu valoare probanta va ingradeste la formularea unei actiuni civile unde singurul mijloc de proba ar fi proba testimoniala, care nu este indeajuns pentru a proba imprumutul.
Va ramane doar posibilitatea formularii unei plangeri penale pt inselaciune, dar si aceasta este greu de probat.
fara documente doveditoare ... nimic, o ultima varianta de recuperare ar fi, daca ar exista in cazul asta, intelegerea "amiabila" cu prietenul sa va inapoieze banii in mai multe transe, indiferent de valoare lor si durata in timp, c-am asta ar fi tinand cont de situatia extrem de delicata, dupa cum se stie, proverbul spune ca : "atunci cand ii dai, ii fata vaca, cand ii ceri inapoi ii moare vitelul" !!!, adica alta data ... , schimbati-va unitatea de masura pentru prieteni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz restituire imprumut fara acte -abuz de incredere ? ContSters56278 ContSters56278 in cazul unui salariat care scoate un credit de cateva mii de euro pe numele sau si da imprumut suma respectiva de bani patronului pentru a salva afacerea ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? andu86 andu86 am si eu o problema.am cumparat un telefon de la un prieten al unui coleg de servici, m-am intalnit cu el mi-a dat teefonul m-am uitat putin la el, i-am dat ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere..? posibil santaj? Maria_v7 Maria_v7 Am imprumutat o suma de bani fostului prieten (cu care am avut o relatie de lunga durata) chiar inainte de a ne desparti.Acum refuza sa-mi restituie suma de ... (vezi toată discuția)