avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... agent asigurari cu activitate repetitiva(PFI)
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

agent asigurari cu activitate repetitiva(PFI)

Va rog sa-mi spuneti ca persoana fizica independenta,cu activitate repetitiva,fara alte venituri,ce asigurari se platesc si prin cine se platesc,PFI sau platitorul de venit(comision)?Pana acum am platit eu ca PFI impozitul de 16%(10% se opresc la sursa,urmand sa platesc restul de 6% dupa deducerea cheltuielilor admise).Asigurarile se vor plati de catre platitor(oprindu-mi din comisionul datorat)?
Precizez ca imi desfasor activitatea ca PFI intr-o companie de asigurari de viata si pensii private.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 10:59, 15 Septembrie 2010
Eu unul nu stiu sa existe forma juridica PFI. Daca ai contract de prestari servicii conform codului civil (conventie civila) platitorul ar trebui sa retina / plateasca contributiile. In mod normal serviciul lor de contabilitate ar trebui sa stie mai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie pe propria raspundere plata cas Viorel80Viorel Viorel80Viorel Imi puteti oferi va rog un sfat pentru situatia in care ma aflu ? Sunt (am fost) apicultor de ceva ani, in urma cu 3 ani am decis sa ma apuc serios de ... (vezi toată discuția)
Conventie civila teodor_teo65 teodor_teo65 Pentru o conventie civila incheiata pentru prestari servicii juridice, ce contributii plateste angajatorul si ce contributii plateste prestatorul? (vezi toată discuția)
Pfa - modalitate de impozitare ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am o intrebare referitoare la sistemul de impozitare pentru PFA. Eu sunt medic si sunt inregistrata cu CIF la Administratia Financiara. Am cerut ... (vezi toată discuția)