avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... drept de rezidenta?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

drept de rezidenta?

sper ca pun intrebarea la "rubrica" potrivita si ca ma veti ajuta cu un raspuns :)

am o prietena cu dubla cetatenie (algeriana si libaneza); are nevoie de viza de fiecare data cand vine in romania. stiti cumva care sunt modalitatile prin care sa obtina drept de rezidenta la noi?
stiu ca se poate prin casatoria cu un roman, dar, inafara de asta, ce variante mai are?
daca achizitioneaza un imobil (pentru ca nu poate cumpara casa cu teren - cetatenii straini nu pot detine pamant din cate stiu eu) o ajuta in vreun fel?

care sunt pasii care trebuiesc parcursi?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 16 Septembrie 2010
Daca este cetatean al unui stat nonUE/SEE, si are un drept de sedere valabil in Romania si dorieste sa obtina rezidenta permanenta pe teritoriul acestui stat, trebuie sa indeplineasca anumite conditii.
Pasii de urmat sunt: solicitati acordarea rezidentei permanente la formatiunile teritoriale ale Oficiului Roman pentru Imigrari din judetul in care locuiti, iar daca raspunsul este pozitiv, depuneti documentele pentru obtinerea permisului de sedere (acesta poate fi permis de lunga sedere sau carte de rezidenta permanenta, dupa caz).
Se poate obtine acest drept atat ca membru de familie al unui cetatean roman, cat si pentru alt scop al sederii in Romania (de exemplu studii, munca, activitati comerciale, reintregirea familiei, etc.)
Pentru mai multe detalii accesati acest link :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere in ro pentru cetateni turci marinelacotta marinelacotta Am rugamintea daca imi puteti spune care sunt actele necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania pentru niste cetateni turci care detin viza tip ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat rezidenta pf DiaD DiaD Pentru obtinerea certificatului de rezidenta pentru o persoana fizica, cetatean italian, asociat si administrator al unei societati infiintate anterior, care ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere adriana.deeb adriana.deeb Buna ziua, in cazul permisului de sedere obtinut in urma reintregirii familiei exista vreun articol care sa precizeze sederea in romania minim 6 luni pe an sau ... (vezi toată discuția)