avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere certificat rezidenta PF
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere certificat rezidenta PF

Pentru obtinerea certificatului de rezidenta pentru o persoana fizica, cetatean italian, asociat si administrator al unei societati infiintate anterior, care achizitioneaza un imobil in Romania, care sunt documentele necesare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 15:55, 10 Februarie 2013
Cartea de rezidenta se acorda cetatenilor europeni si membrilor familiilor lor.
REZIDENTA PERMANENTA


Daca sunteti cetatean UE/SEE/ sau membru de familie al acestuia si aveti o sedere continua si legala pe teritoriul Romaniei pentru o perioada mai mare de 5 ani puteti solicita acordarea rezidentei permanente.

Valabilitatea cartii de rezidenta permanenta este de 10 ani de la data emiterii, cu exceptia celor care se elibereaza persoanelor cu varsta de pană la 14 ani, a caror valabilitate este de 5 ani de la data emiterii.

Pentru obtinerea cartii de rezidenta permanenta (documentul care atesta rezidenta permanenta pe teritoriul Romaniei) trebuie sa depuneti la serviciile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrari din judetul in care locuiti urmatoarele documente:

1. Pentru cetatenii UE/SEE/Confederatia Elvetiana

a. cerere tip;
b. cartea de identitate sau pasaportul (valabile) in original si copie;
c. certificatul de inregistrare in original si copie;
d. acte si documente care sa faca dovada indeplinirii conditiilor prevazute de lege cu privire la legalitatea si continuitatea rezidentei*, in vederea obtinerii dreptului de rezidenta permanenta;
e. taxe.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2013
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezidenta in romania guidofesti guidofesti Sunt cetatean italiano, tatal de un baiet nascut in Romania ce are numele meu, sunt administrator de una firma srl si traiesc in Romania de 7 ani. Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Rezidenta angajat din ue RENATINA RENATINA BUNA SEARA LOCUIESC DE 3ANI CUN CETATEAN ITALIAN EU AM DOMICILUL STABIL BRASOV CUM POT FACA RESIDENTA PT EL PENTRU CA VREA DSA LUCREZE IAR PT ANGANJAT CERE ... (vezi toată discuția)
Cim persoana cu certificat de inregistrare crenguta79 crenguta79 Buna ziua. Am urmatoarea intrebare: pot face contract de munca unei persoane straine, care imi aduce ca si act de identitate un Certificat de Inregistrare care ... (vezi toată discuția)