avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intelegere intre parti asupra partajului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intelegere intre parti asupra partajului

BUNA ZIUA TUTUROR.Am o mica mare problema,si anume ca dupa multe discutii cu fostul sot asupra impartirii apartamentului inca ipotecat la banca ,am ajuns la o intelegere de o anumita suma care trebuie sa io dau,+ca eu sa raman sa platesc diferenta de la credit,toate astea trebuiesc facute in fata unui notar,cam cat ar costa tot acest trafic,taxe notariale ,etc.si daca eu raman propietara in acte a acestui imobil si daca am nevoie de el la banca pentru a achita imprumutul.multumesc anticipat tuturor.
multumesc mult la toti cei care mi-a raspuns
De asemenea, notarul mai poate scade din onorariu... ati incheiat vreodata un contract de vanzare-cumparare la notarul bancii finantatoare? Onorariul e mai mic.
Ati cumparat vreodata mai multe imobile si ati lucrat cu acelasi notar? Onorariul e mai mic.
Ati mers vreodata cu acelasi avocat la notarul care colaboreaza cu acesta? Onorariul e mai mic.
In diverse cazuri se poate sa poti negocia si direct reducerea onorariului. Dar trebuie sa stii pe ce te bazezi, e mai greu.
Puteti face acest lucru prin instanta se judecata, promovati actiune de partaj bunuri comune si apoi faceti o tranzactie si cu siguranta nu va fi atat de costisitor ca la notar.
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2007
Etna, utilizator
Incheierea acestor acte la notar este costisitoarea, ai bine ar fi sa promovati actiune de partaj bunuri comune si apoi faceti o tranzactie.
Indiferent ca e costisitoare sau nu, asta e ceea ce vrea omul si ce crede el ca i se potriveste mai mult situatiei. Nu inteleg logica pentru care sa incarcati rolul unei instante cand se poate rezolva pasnic...

Eu am avut client care "vanduse" un teren prin chitanta de mana si voia sa mearga la notar. Numai ca venise cumparatorul cu ideea sa faca prin instanta, ca-i mai ieftin. I-a spus nu si tot asa...
Ajungem in instanta si aratam ca eram de acord sa vindem corect, la notariat, ca nu am fost insa chemati niciodata si ca, mai mult, noi il chemasem pe cumparator.
A pierdut. :D

Mi se pare o prostie sa facem lucrurile cu efort mai mare, intr-un timp mai lung, cand se poate rapid si eficient.
Trebuie sa vedeti si cu banca, daca va accepta unic platitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces sau notar ? bufa bufa Va rog sa-mi spuneti,daca se poate, care este varianta mai putin costisitoare pentru iesirea din indiviziune,cea de la notar sau de la judecatorie? daca ... (vezi toată discuția)
Costuri actiune in justitie pt partaj succesoral flori9 flori9 As dori sa stiu cam cat ar costa o actiune in justitie pt partajul succesoral si cine trebuie sa suporte cheltuielile in cazul in care sunt doar doua persoane ... (vezi toată discuția)
Partajul sotilor este prescriptibil? Cristianna Cristianna Buna seara!Stiam ca actiunea in partaj nu se prescrie.Avem o ruda care a divortat si i-a spus cineva ca daca nu actioneaza in 3 ani i se va prescrie acest ... (vezi toată discuția)