avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RESTITUIRE INDEMNIZATIE CONCEDIU DE ODIHNA?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RESTITUIRE INDEMNIZATIE CONCEDIU DE ODIHNA?

Ca urmare a aplicarii OUG 63/2010 institutia unde lucrez (bugetara) se desfiinteaza;
de la inceputul anului si pana la aparitia OUG 63, multi dintre colegi au efectuat CO cuvenit pe anul 2010; intrebarea mea este daca pentru acestia trebuie sa le retin c/v zilelor de co necuvenit pentru perioada octombrie - decembrie 2010 (cu data de 6 oct. 2010 institutia este desfiintata). Eu personal consider ca nu ar trebui, dar cei de la resure umane sustin contrariul. De asemenea ma intereseaza baza legala care mi-ar permite sa nu fac aceasta retinere. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:30, 17 Septembrie 2010
intr-adevar pentru perioada aratata in postare trebuie sa restituiti c/val indemnizatiei de CO. Co se acorda proportional cu timpul lucrat si, in acest caz, perioada octombrie-decembrie nu intra in aceasta situatie nefiind un raport de munca. precizari in Codul Muncii.
Nu exista nici o baza legala care sa va permita sa nu retineti sumele incasate si care nu se cuvin.
Durata concediului de odihnă anual se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat.
la incetarea c.i.m. din motive neimputabile salariatului angajatorul va plati inclusiv intraga indemnizatie de c.o. .
Exact asa consider si eu, dar nu am o baza legala prin care pot demonstra neretinerea; adica, dupa ce ca sunt dati afara, mai trebuie sa le retin si niste bani de care au beneficiat intr-o perioada cand nimeni nu stia ce avea sa se intample dupa cateva luni.
banuiesc ca stiti faptul ca plata concediului ca si acordarea acestuia se face proportional cu timpul lucrat. pentru perioada octombrie-decembrie 2010 nu aveti raporturi de munca si, implicit nu beneficiati de concediu de odihna. prin urmare pentru acea peroada trebuie restituiti banii incasati. discutam despre un drept care nu vi se cuvine, concediul de odihna se acorda angajatilor si dv. nu sinteti si o plata a indemnizatiei nedatorata.

Alte discuții în legătură

Salariati concediati dar care si-au primit in intregime indemnizatia de concediu lia19. lia19. Ce ziceti de aceasta situatie.Ce se intampla cu salariati care prin ordonanta 63/2010 au fost concediati (din motive care nu au legatura cu persoana ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca cipanu cipanu potrivit carei legi zilele de concediu de odihna se majoreaza la 25 daca vechimea in munca este de peste 10 ani? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa concediu de ingrijire copil multescu multescu Buna ziua. Sunt functionar public si ma confrunt cu o problema legata de concediul de odihna.Am revenit din concediul pentru ingrijire copil pe 31 ianuarie ... (vezi toată discuția)