Ca urmare a aplicarii OUG 63/2010 institutia unde lucrez (bugetara) se desfiinteaza;
de la inceputul anului si pana la aparitia OUG 63, multi dintre colegi au efectuat CO cuvenit pe anul 2010; intrebarea mea este daca pentru acestia trebuie sa le retin c/v zilelor de co necuvenit pentru perioada octombrie - decembrie 2010 (cu data de 6 oct. 2010 institutia este desfiintata). Eu personal consider ca nu ar trebui, dar cei de la resure umane sustin contrariul. De asemenea ma intereseaza baza legala care mi-ar permite sa nu fac aceasta retinere. Va multumesc.
Am primit mesajul dv., pe mine ma intereseaza foarte mult acest aspect pentru ca nu vreau sa iau bani de la oameni, care in momentul cand au solicitat co nu aveau cum sa stie ce se intampla peste cateva luni bune; mai cititi si HG 250/1992, si in mod deosebit art. 20; totusi, in aceasta HG se face referire la niste articole din Codul Muncii care acum nu se mai regasesc.
1. Art.78 din CCMN nu are nico tangenta cu subiectul acestui topic .. initiatorul solicita sprijin in cazul in care se solicita restituirea indemnizatiei de CO in conditiile efectuarii integrale a CO daca c.i.m. a inceta din motive neimputabile salariatului.
2. Pentru bugetari exista HG nr.250/1992, care prevede situatiile in care salariatul trebuie sa restituie unitatii cota-parte din indemnizatia primita, aferenta timpului nelucrat din acel an calendaristic.
HG nr.250/1992 in art.20 face referire la concediul suplimentar acordat pentru munca in conditii deosebite , ceea ce nu este cazul in situatia expusa de catre dvs.