avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... folosirea anumitor informatii
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

folosirea anumitor informatii

Buna ziua,

daca faci poze intr-un magazin si nimeni de acolo nu-ti interzice, le poti folosi pe un blog personal?? sau e ceva confidential si iti trebuie accept expres ca sa te folosesti de ele? Trebuie incheiat ceva contract in acest sens??

Dar daca poza postata pe blog contine un obiect executat de cel care si face poza, se mai poate considera incalcare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 14:33, 20 Septembrie 2010
Daca nu v-au interzis fotografierea nu-i problema sa le folositi atata timp cat nu le folositi pentru a ajuta activitati asemanatoare.
Depinde, sa nu fie facuta publicitate, sau postate pe un site....este discutabil.
Deci, practic ele nu pot fi facute publice....un blog este deja ceva public, nu? In acest caz trebuie obtinut acordul scris al magazinului respectiv? Se intra pe zona de drepturi de autor si este posibil sa se plateasca ceva pentru aceste poze?

Va multumesc.
Nu, dar cum am spus, v-ar putea de exemplu da in judecata daca folosind acele poze ati face reclama unui magazin asemanator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am voie sa filmez un angajat al unui magazin fara acordul lui? stf_vlad stf_vlad Buna ziua! Am sa expun pe scurt o intamplare si as vrea un punct de vedere pentru a nu incalca codul civil sau penal. Am fost la un magazin in mall am gasit ... (vezi toată discuția)
Intrebari legale apropo de continutul unui blog ? corinaandradumitrescu corinaandradumitrescu Buna seara! Am un blog in care scriu de ceva vreme. E cu pseudonim si deci in mod normal nu ar putea sa ma gaseasca pe mine cineva... dar imi pun acum probleme ... (vezi toată discuția)
Am voie sa fotografiez preturile intr-un magazin? valentin0001 valentin0001 Buna seara, In aceasta seara am fost in penny market, am vrut sa fotografiez cateva preturi care erau expuse in magazinul respectiv. Dupa cateva momente ... (vezi toată discuția)