Am si eu o problema care nu ma prea lasa noaptea sa dorm.In trecut am avut cateva condamnari pt furt calificat respectiv art.208-209.Ultima pedeapsa fiind de 11 ani din care am executat 7 ani(arestat in1990, eliberat in 1997) .Pe 1Martie anul aceasta am avut un accident auto din care rezulta ca eu sunt vinovat, din celalalta masina unul din pasageri a murit.Acum sunt cu dosarul la cercetari penale unde evident ca au aparut si celelalte pedepse(cazierul).Intrebarea mea este daca sunt deja reabilitat(nu stiu cum se calculeaza exact) sau daca trebuie sa fac ceva ca sa ma pot reabilita.
Va multumesc!
e o infractiune savarsita din culpa ,cosform art 38 alin1 lit a1aceste condamnari nu atrag starea de recidiva,deci in ceea ce priveste omul nostru ar fi o solutie nelegala din partea instantei sa ii sporeasca pedeapsa pe motiv de recidiva ,deoarece aici nu a existat intentie ,ori ca sa se retina recidiva una din principalele cinditii este ca infractiunea sa fie savarsita cu intentie, imi intemeiezi explicatia pe art 37 alin 1 lit b, c.pen care statueaza urmatoarele:CAND DUPA EXECUTAREA UNEI PEDEPSE CU INCHISOARE MAI MARE DE 6 LUNI ,DUPA GRATIEREA TOTALA SAU A RESTULUI DE PEDEAPSA ,ORI DUPA IMPLINIREA TERM. DE PRESCRIPTIE A EXECUTARII UNEI ASEMENEA PEDEPSE,CEL CONDAMNAT SAVARSESTE DIN NOU O INFRACTIUNE CU INTENTIE PT CAR LEGEA PREVEDE PEDEAPSA INCHISORII MAI MARE DE 1 AN- ATUNCI PUTEM VORBI DE RECIDIVA ori omul nostru a savarsit o infractiune din culpa_fara intentie_