avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Daca beneficiez de somaj in calitate de absolvent, pierd somajul daca ma iscriu la o scoala postliceala privata?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:38, 15 Septembrie 2010
1. Din Legea 76/2002:

Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
...
m) la data admiterii într-o formă de învăţământ, în cazul persoanelor asimilate şomerilor, prevăzute la art. 17 alin. (2) lit. a) şi b).

Art.17...
(2) Sunt asimilate şomerilor persoanele aflate în situaţiile prevăzute la art. 16 lit. b), dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
a) sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale;
...

2. Asadar va inceteaza plata indemnizatiei de somaj daca sunteti admis la orice forma de invatamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvent cu diploma de bacalaureat 2012 boboeu boboeu Astazi 01.08.2012 am fost la agentia de somaj sa fac cerere pt acordarea indemnizatiei de somaj. Am dat o declaratie pe propia raspundere ca nu urmez o forma ... (vezi toată discuția)
Mi se va mai acorda somajul daca m-am inscris la o postliceala ? alexandruebetiuc alexandruebetiuc Salutare, anul acesta am terminat si eu liceul, mi-am bagat si eu dosarul de somaj, mi l-au acceptat , dar m-am inscris in acelasi timp si la o postliceala ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj reluata in plata Ionut4197 Ionut4197 Buna ziua!Dupa terminarea liceului m-am inscris la somaj iar pana la inceperea facultatii am primit suma cuvenita pe 2 luni.Din motive medicale,dupa o luna si ... (vezi toată discuția)