avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort partaj

Intr-un divort conteaza cine deschide actiunea si de ce?? Cel inselat are vreun avantaj daca are probe pt.divort?? Daca am avut un apartament cumparat pe numele de fata dar l-am vandut casatorita iar banii i-am cheltuit cu o alta casa care este la amandoi acum se tine cont de asta?? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lada , utilizator 22:50, 17 Septembrie 2010
introduce actiune de divort cel care are interes. cam greu va va fi la partaj sa probati ca banii cu care ati cumparat noua casa erau exclusiv banii dvs ca sursa de provenienta.
Conteaza, la final, din cauza cui se desface casatoria. Depinde pentru cine si cat conteaza, asta. Daca vorbim de bani, atunci nu conteaza. Daca vorbim de orgoliu etc., poate fi importanta culpa.
Cred ca, la cumpararea casei, ar fi trebut specificat ca banii erau din apartamentul de fata. Altfel, puteti incerca sa probati in vreun fel...
Singura, afirmatia, nu cred ca face fatza ca proba.
Nu conteaza cine deschide actiunea de divort.
Cel inselat, care detine probe de divort, poate sa se aleaga cu marunta satisfactie ca in hotararea judecatoreasca sa se mentioneze din vina cui s- a desfacut casatoria...
La partaj se poate tine cont de faptul ca ati avut o contributie baneasca mai mare decat sotul la momentul achizitionarii casei care a devenit bun comun, dar trebuie sa probati.
Ideal ar fi sa ajungeti la o intelegere de impartire a bunurilor, pe cale amiabila.
Multumesc de raspunsuri. Cu banii pe apartamentul propriu am mobilat casa, masina
dar masina este cumparata pe numele sotului. Cum pot sa demonstrez ca masina este luata din banii pe apartamentul meu?? este luata la o luna dupa ce am vandut apartamentul.
Am uitat sa specific ca sotul este de acord sa trecem tot copilului nostru dar nu stiu prin ce fel de act
care sa nu fie atacabil, el fiind minor. Dat fiind faptul ca el asteapta un alt copil cu concubina vreau sa ma asigur ca nu va avea acel copil aceleasi drepturi la mostenire cu copilul nostru din casatorie. Se poate face vanzare unui minor??:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj urechevasile urechevasile Buna ziua,as vrea sa imi spuneti ce sanse am sa obtin in urma divortului tutela copilului,care are 10 ani impliniti in noiembrie si un procent cat mai mare din ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters69698 ContSters69698 In caz de divort si partaj conteaza ca apartamentul in care locuim a apartinut parintilor mei(sotia) in calitate de chiriasi, fiind un apartament nationalizat ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters94817 ContSters94817 Dupa depunerea cererii de divort mama cu copilul minor pot parasi domiciliul conjugal, cum trebuie procedat? Apartamentul care este bun comun se imparte la 2 ... (vezi toată discuția)