avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI

Buna.
As dori sa rog oameni care cunosc cum functioneaza Curtea Europeana a Drepturilor Omului din Stasbourg Franta.
Am o sentinta data in Romania definitiva si irevocabila si nu mi se face practic dreptate.Cineva ne datoreaza bani, am contractat un executor judecatoresc,am scris si la ministerul administratiei si internelor si tot nu se rezolva situatia noastra. Nu ne-a mai ramas alceva decat sa facem o adresa la CEDO pentru acest fapt pentru ca statul roman vadem ca nu face nimic
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 17:07, 23 Decembrie 2010
ionescumaria a scris:

Daca ati raspuns persoanei care a deschis topicul, este perfect,cu toate ca va repetati, daca insa mi-ati raspuns mie...imi pare rau sa o spun dar nu ati inteles mesajul. Despre ce cai de atac pomeniti, cand nu hotararea judecatoreasca este cea care incalca drepturile, ci statul roman prin acea agentie guvernamentala ?

La pct 1 ati intrebat : De la ce data decurge termenul de 6 luni, daca justitiei nu ai ce sa ii reprosezi ?
Termenul de 6 luni se calculeaza de la data pronuntarii ultimei hotarari judecatoresti pronuntate de instanta nationala ( decizia instantei de recurs).

Dacă consideraţi că Romania a violat în detrimentul dumneavoastră direct şi personal vreunul dintre drepturile fundamentale prevăzute de Convenţie vă puteţi plânge Curţii.
Intr-adevar, CEDO va constată încălcarea Convenţiei de către statul român.

Stimate Domn,
Vad ca nu faceti un mic efort sa intelegeti intrebarea :
De la ce data decurge termenul de 6 luni daca justitiei nu ai ce sa ii reprosezi ?

Sentinta este pronuntata , ramasa definitiva, deci in aceasta privinta nu ai de ce sa te plangi ! Statul prin ANRP, refuza sa puna in aplicare sentinta, nefacand nimic ! Termenul de 6 luni in cazul acestei plangeri, de la ce data se ia in calcul.
Tot ceea ati scris , este clar , este afisat si pe site-ul CEDO...eu am prezentat o situatie diferita.....
Inteleg ca aveti o hotarare nationala care nu se respecta.
Adresati cereri in scris si daca nu va sunt acordate drepturile trebuie stabilit de ce nu o respecta.
Ati primit raspuns scris?
Sau pur si simplu va ignora?

avocat Claudiu Lascoschi
Nici un raspuns scris. Ignore total ! Nici nu ar avea ce sa rapsunda...sa imi scrie ca nu respecta o sentinta ?
Ati luat legatura cu un executor judecatoresc?
Uzati de aceasta varianta.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Demarare actiune-cedo ContSters76710 ContSters76710 Rog ajutor in urmatoarea problema: Recurs solutionat la o anumita Curte de Apel,decizie-respins,cauza fiind conflict de munca. Hotarari anterioare ... (vezi toată discuția)
Pot continua la cedo? rrobi rrobi Bună ziua ! Am intentat proces Primariei pentru dreptul de a face ; pentru a-mi împrejmui terenul proprietate personală și am ajuns până la Curtea de ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire respinsa grosu48 grosu48 Ce pot face daca mi s-a respins cererea de revizuire prin incalcarea jurisprudentei CEDO(cererea 18183 Martocian vs ... (vezi toată discuția)