avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog sa ma ajutati- partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog sa ma ajutati- partaj

sunt casatorita,am un apartament pe numele meu dar pe contract e trecut ca fiind bun comun cu sotul si un altul luat cu credit ipotecar dar doar pe numele meu,eu port numele sotului si e luat tot dupa casatorie.in cazul in care divortam cu ce ramn eu si cu ce ramane el? va rog sa ma ajutati !




Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:13, 16 Septembrie 2010
Bunurile dobandite in timpul casatoriei, intra la masa bunurilor comune, supusa partajului.
Puteti incheia o tranzactie privind impartirea bunurilor, pe cale amiabila ori solicitati expertiza judiciara de evaluare a bunurilor ce urmeaza a fi partajate intre cei doi soti, iar instanta va dispune.
In functie de contributia fiecarui sot la dobandirea bunurilor comune si a probelor ce urmeaza a se administra instanta va dispune.
Cred ca ar fi indicat sa consultati un avocat care sa aiba timpul necesar sa va asculte toata povestea si sa va spuna de dinainte de proces ce se va intampla sau ce s-ar putea intampla.
Daca avocatul va avea timp sa va asculte in mod sigur va putea sa va spuna ce va decide instanta.
Nu sunteti obligata sa mergeti pe cote de 50% fiecare, cotele putand fi si de 70% si 30 % spre exemplu.

avocat Claudiu Lascoschi
ambele imobile sunt achizitionate in timpul casatoriei deci reprezinta bunuri comune.
chiar daca cel de-al doilea imobil este intabulat doar pe numele dvs. tot bun comun este, daca este cumparat dupa oficializarea casatoriei.
daca va intelegeti, puteti incheia o tranzactie , prin care mentionati ca fiecare sa ramana cu un apartament.
in caz contrar va trebui sa va judecati in instanta pt. partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj calatorul calatorul Buna ziua.Sotia mea a plecat de acasa in chirie impreuna cu fetita(9 ani) in in luna aprilie.Motivul-diferente de caracter si distantare in timp.In iunie a ... (vezi toată discuția)
Taxa de tibru pentru cota diferentiata partaj b com Adrian Vernica Adrian Vernica speta : partaj b comune. Unul din soti solicita a se constata ca participatia la dobândirea bunurilor este diferenţiată în sensul că el a participat la ... (vezi toată discuția)
Bunuri achizitionate dupa casatorie azumy azumy Buna ziua, Apartamentul in care locuim este al sotului meu obtinut inaintea casatoriei de la parintii lui care s-au mutat in mediul rural. Pentru a-i trece ... (vezi toată discuția)