avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incheiere CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incheiere CIM

Buna ziua !
Mi-am inaintat demisia de la locul de munca, am respectat preavizul. M-am angajat la o alta societate, care a si depus revisalul la ITM. Cei de la fostul loc de munca nu vor sa imi depuna decizia la ITM , insistand ca eu trebuie sa ma prezint la sediul social al firmei ( care e in alt judet decat resedinta mea ) pentru a semna niste acte. Mentionez ca atat la angajare cat si pe parcursul derularii CIM nu am avut gestiune, deci nu am ce preda. La un momentdat, patronul s-a dat de gol, spunand ca trebuie sa semnez o hartie prin care sa declar ca firma nu-mi este datoare cu nimic. Ceea ce e fals, deoarece ei refuza sa imi dea salariul. Plus ca in 3 ani si jumatate, cat timp am lucrat la ei, nu am avut concediu de odihna. Plus ca nu am primit salariu (pe nici un stat de plata nu figureaza vreo semnatura de-a mea ). Plus ca nu am primit tichete de masa cu toate ca acestea erau achizitionate de catre firma si pentru mine (erau tiparite cu numele si CNP-ul meu). Ce e de facut ? Eu chiar nu mai vreau sa ma duc sa sediul firmei, nu vreau sa-i mai vad.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: so2ro , utilizator 11:41, 17 Septembrie 2010
Depuneti o sesizare la ITm , in acest sens.
aveti posibilitatea sesizarii ITM-ului din judetul in care isi are sediul angajatorul concomitent cu formularea si depunerea unei actiuni la Tribunalul in raza caruia isi are sediul angajatorul avind ca obiect eliberarea carnetului de munca, plata salariilor restante si obligarea angajatorului la compensarea concediului de odihna cu bani. actiunea judecatoreasca este scutita de plata taxelor de timbru.
In cazul in care se ajunge pana acolo, pot depune actiune la instanta unde am domiciliul sau doar unde isi are angajatorul sediu ? Asta, pentru a evita anumite deplasari din partea mea.

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2010
so2ro, utilizator
actiunea in instanta se depune, in mod obligatoriu, la Tribunalul in raza caruia isi are sediul angajatorul. aveti posibilitatea formularii si trimiterii acesteia prin intermediul unei scrisori recomandate si, impli,cit solicita in cerere judecarea in lipsa.
Art. 284 alin.2 din Codul muncii dispune ca cererile referitoare la conflictele de munca se adreseaza instantei in a carei circumscriptie reclamantul isi are domiciliul.
Este o derogare de la regula generala, care este justificata de faptul ca de cele mai multe ori calitatea de reclamant o are salariatul, creandu-i-se astfel o facilitate.

Alte discuții în legătură

Co neplatit si neacordat cyan cyan ce se poate face impotriva unui angajator care nu acorda concediul de odihna si nici nu il plateste? care sunt sanctiunile pe care le poate primi daca faci ... (vezi toată discuția)
Imi pot apara drepturile mele legale impotriva angajatorului?si cum? simonanna simonanna Buna,ajutati-ma si pe mine.Am lucrat la o firma privata ca gestionara de depozit cu un salariu de 720ron pe contractul de munca,iar in realitate primeam ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca coracfg coracfg Angajatorul a semnat in numele meu CIM ,statele de plata,decizia de incetare a CIM,nu mi-a platit salariul pe 2 luni +10 zile CO.(mentionez ca m-au santajat sa ... (vezi toată discuția)