buna ziua ! as vrea sa stiu cand intervine prescriptia pedepsei cu inchisoare de 1 an, sentinta din martie 2002 de csj pt fapta prev. la art.254 ali.1 C.pen....in ce consta aceasta si daca trebuie facut ceva sau se prescrie din oficiu. va multumesc anticipat.
multumesc...totusi daca nu sunt prea insistent, as vrea sa imi ziceti o data exacta cand se va aplica prescriptia pedepsei cu inchisoare pt. o fapta savarsita in septembrie 1998, fapta prevazuta de art.254 al. 1 C.pen. Dupa efectuarea urmaririi penale(politie,parchet) cateva sentinte si recursuri s-a ajuns ca in martie 2002 sa se dea o sentinta ,de 1 an inchisoare cu aplic. art 71 si 64 C.pen, sentinta data de C S J. Evident ca persoana nu s-a supus executarii pedepsei...Daca tot s-a adus in discutie si reabilitarea as vrea sa stiu ce efect va avea asupra cazierului judiciar si antecedentelor penale(asa zise "pete")....multumesc anticipat
as fi tentat sa spun direct 3 ani, dar problema este ca legea spune ca in cazul luarei de mita are o pedeapsa de 3 la 12 ani insa sentinta a fost data pe un an iar asta inseamna conform principiului de procedura penala al individualizarii pedepsei ca se aplica litera e) deci da 3 ani :D
3 ani din 2002...linistit prescriere realizata :D
Multumesc pt raspuns, dar ar fi prea frumos sa fie adevarat.. As vrea sa stiu de unde as putea obtine un raspuns oficial daca pedeapsa a fost sau nu prescrisa.