avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Se poate transforma postul din consilier in consilier ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Se poate transforma postul din consilier in consilier juridic tinand cont ca desfasor si activitate juridica?

Buna ziua! Ma numesc Angela sunt functionar public de executie consilier clasa I gradul profesional principal tr. 1 la o primarie de comuna si peste o saptamana voi da examen de promovare in gradul profesional imediat superior. Din anul 2009 mai exact luna mai si pana in mai 2010 am fost promovata temporar pe 6 luni plus alte 6 in functia publica de conducere de secretar comuna.Desfasor activitate atat inainte cat si dupa reorganizarea institutiei conform OUG 63/2010 la Compartimentul Juridic, Resurse Umane, Registratura si Relatii cu Publicul. Intrebarea mea este:
Se poate transforma postul din consilier in consilier juridic tinand cont ca desfasor si activitate juridica? Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: IulianaC , utilizator 12:33, 21 Septembrie 2010
Nu. Conform legii 188/1999, functiile publice de auditor si consilier juridic se ocupa doar prin concurs
Pentru a ocupa funcția de consilier juridic trebuie sa aveți studii juridice absolvite cu diploma de licența și sa promovați concursul pentru un asemenea post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public ContSters359110 ContSters359110 am fost incadrat in urma promovarii concursului la consiliu judetean pe postul de consilier debutant ,grad prof superior , clasa 1. (sau cerut studii ... (vezi toată discuția)
Avansare in treapta functionar public functionar public In momentul in care un functionar public indeplineste conditia de vechime pt. avansare(sau promovare), institutia este sau nu obligata sa-l avanseze? Motivatia ... (vezi toată discuția)
Incadrarea pe studii superioare conform legii nr. 284/2010 aladinut aladinut Sunt functionar public in cadrul politiei locale (fosta politie comunitara) ca referent studii medii grad profesional superior.(pe acest grad am fost promovat ... (vezi toată discuția)