avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plata vinzator in sistemul \"Prima Casa\"
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plata vinzator in sistemul "Prima Casa"


Buan ziua ,

Nu stiu prea bine daca am postat corect problema .

Deci:
-vinzatorul s-a inteles cu cumparatorul
-s-a intocmit antecontract de vinzare cumparare si s-a depus dosar la banca
-banca a aprobat creditul , evident pe numele cumparatorului .

Mai departe , cum ajung bani la vinzator ? , cind va semna vinzatorul contract final de vinzare - cumparare ? cum se face plata , cash/credit ?
Cel mai recent răspuns: Adriana Irimia , utilizator 00:00, 22 Octombrie 2010
Plata se va efectua prin credit bancar la semnarea contractului de vanzare-cumparare in forma autentica prin virament bancar!B-)
Se semneaza ctr de vanz-cump in forma autentica la notar.
A 2-a zi ajunge actul intabulat (inscrierea dr de propr la cartea funciara) la banca, dupa care dvs ca si vanzator, dupa ce vizualizati banii in contul pe care l-ati deschis la banca la care se face creditul, mergeti la notar si dati o declaratie ca aveti banii in cont.apoi mergeti la banca cu ea si vi se deblocheaza contul, adica ii puteti retrage din banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitati si momente de incasare a sumelor in procesul de vanzare apartament SVD SVD Va multumesc anticipat pentru citeva precizari necesare. Daca avansul se achita de catre cumparator vinzatorului in momentul semnarii antecontractului, cind se ... (vezi toată discuția)
Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de ... (vezi toată discuția)
vanzare- cumparare imobil GABI2011 GABI2011 Vreau sa cumpar o casa , dar proprietarul vrea banii inainte in cont sa, nu cumva sa fie falsi spune el , apoi vrea sa semneze contractul de vanzare ... (vezi toată discuția)