avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Haine in rate!
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Haine in rate!

Buna ziua!M-ar interesa si pe mine ce solutie as avea sa vand haine in rate.Eu sunt din Craiova si fac comenzi pe Eastbay.com si m-am gandit sa fac comenzi in rate, dar nu stiu ce modalitate sa aleg, adica sa nu imi iau teapa,sa nu mi se plateasca ratele.Tin sa precizez ca am 16 ani!:D Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 17:35, 18 Septembrie 2010

Daca te ai gandit la PFA sau intreprindere individuala, avand in vedere ca nu ai 18 ani, nu merge sa te autorizezi. Se poate doar ca membru al unei întreprinderii familiale.
OUG nr. 44/2008, prevede :
Art. 4 Persoanele fizice prevăzute la art. 3 alin. (1) pot desfăşura activităţile economice după cum urmează:
a) individual şi independent, ca persoane fizice autorizate;
b) ca întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale;
c) ca membri ai unei întreprinderi familiale.
Art. 8 (1) Pot desfăşura activităţi economice în una dintre formele prevăzute la art. 4 persoanele fizice care:
a) au împlinit vârsta de 18 ani, în cazul persoanelor fizice care solicită autorizarea pentru desfăşurarea de activităţi economice conform art. 4 lit. a) şi b) şi al reprezentantului întreprinderii familiale, respectiv vârsta de 16 ani, în cazul membrilor întreprinderii familiale;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pentru infiintare a.f MihaelaGabriela2 MihaelaGabriela2 Buna ziua! Am 16 ani si sunt interesata sa deschid o A.F. As dori sa stiu daca pot infiinta A.F avand in vedere varsta pe care o am. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Ce taxe se platesc cand ai asocietie familiala ContSters120104 ContSters120104 buna ziua. ma numesc adela si as dorii sa imi infiintez o asociatie familiala.. problema mea este ca nu stiu care sunt taxele pe care va trebuii sa le platesc ... (vezi toată discuția)
Srl, pfa sau af??? tobiasa tobiasa Buna, am si eu cateva intrebari pentru voi si sper sa ma luminati. Vreau sa deschid o afacere de rent a car si nu stiu exact ce fel de firma sa deschid , s-o ... (vezi toată discuția)