avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SRL, PFA sau AF???
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SRL, PFA sau AF???

Buna, am si eu cateva intrebari pentru voi si sper sa ma luminati. Vreau sa deschid o afacere de rent a car si nu stiu exact ce fel de firma sa deschid , s-o fac SRL , sa ma fac PFA sau sa infiintez o AF ?? Care credeti ca ar fi cea mai convenabila alegere ? Va rog sa-mi dati un sfat daca aveti idei. Astept opinii . Merci
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 15:43, 7 Septembrie 2008
e o intrebare la care e greu sa ti adi cu parerea.
depinde de ce ti doresti...sa fii administrator...s ai venituri si cheltuieli,
sa fii pfa si sa poti lucra cu carte de munca....si multe alte chestii economice
Pentru o opinie, e nevoie, asa cum vi s-a spus, sa va stabiliti dvs prioritatile si asteptarile de la aceasta afacere.
Pai vreau sa iau cateva masini si sa le dau spre inchiriere ... de contracte sa ma ocup personal . Deocamdata sunt fara ocupatie , deci nu am nici o obligatie fata de nici o alta firma. Ma gandesc ca daca nu e SRL nu trebuie sa am contabil angajat . Adica vreau ceva la care eu sa tin tot ce e legat de domeniul economico-financiar.
Potrivit OUG nr.44/2008:
Art. 4. - puteti sa va desfasurati activitatea in una din urmatoarele forme::
a) individual si independent, ca persoane fizice autorizate;
b) ca intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale;
c) ca membri ai unei intreprinderi familiale.
Trebuie sa indeplniti urmatoarele conditii:
Art. 8. - (1) Pot desfasura activitati economice in una dintre formele prevazute la art. 4 persoanele fizice care:
a) au implinit varsta de 18 ani, in cazul persoanelor fizice care solicita autorizarea pentru desfasurarea de activitati economice conform art. 4 lit. a) si b) si al reprezentantului intreprinderii familiale, respectiv varsta de 16 ani, in cazul membrilor intreprinderii familiale;
b) nu au savarsit fapte sanctionate de legile financiare, vamale si cele care privesc disciplina financiar-fiscala, de natura celor care se inscriu in cazierul fiscal;
c) au un sediu profesional declarat conform art. 9 alin. (2);
d) declara pe propria raspundere ca indeplinesc conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si al protectiei muncii.
Cel mai simplu mi se pare sa desfasurati activitate economica, ca PFA. Nu aveti nevoie de contabil, puteti sa tineti dvs. evidenta economico -financiara si sa fiti impozitat la norma de venit de catre Admnistratia Fnanciara.
Va recomand sa studiati bine OUG nr.44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, a fost publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 328 din 25.04.2008. De asemenea, e foarte util inainte de a va hotari sub ce forma porniti activitatea, sa solicitati toate informatiile ce va sunt necesare la Primarie, ORC, Admnistratia Financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fost detinut, actual pfa / intreprindere individuala??? Adyonela Adyonela Buna seara. Se poate ca un fost detinut ( inainte de detentie a fost administrator la un SRL) sa fie o Persoana Fizica Autorizata sau Intreprindere ... (vezi toată discuția)
Pot avea angajati,si cati,incalitate de pfa attila26 attila26 detin un pfa neplatitor tva cod CAEN 4334 si 4339 caruia i-am suspendat activitatea pe 3 ani(sunt inca in perioada de suspendare) si doresc sa incep activitate ... (vezi toată discuția)
Varsta pentru infiintare a.f MihaelaGabriela2 MihaelaGabriela2 Buna ziua! Am 16 ani si sunt interesata sa deschid o A.F. As dori sa stiu daca pot infiinta A.F avand in vedere varsta pe care o am. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)