avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii REVISAL
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

REVISAL

Va rog sa-mi dati un raspuns clar si concis la urmatoarele intrebari:
1 Incetarea contractului de munca de drept cand trebuie inregistrat in REVISAL si cand trebuie sa ducem incetarea CIM la ITM?

2. Daca trimtem o pers in somaj in cat timp inregistram asta in REVISAL si in cat timp trebuie sa ducem decizia la ITM?

3. Daca un salariat isi scrie lichidarea la zi si ii este acceptata, in cat timp trebuie sa inregistrez in REVISAL, dar sa ducem actele la ITM?

4. Orice modificare la CIM in cat timp trebuie inregistrat in REVISAL dar sa ducem actele la ITM?

5. Inregistrarea CIM se face cu zi anterioara inceperii activitatii in REVISAL si la ITM in 20 de zile?

Va multumesc pt ajutor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 17 Septembrie 2010
1. inregistrarea si transmiterea revisal se face in ziua producerii modificarii. la itm se inregistreaza in 5 zile de la data deciziei.
2. in revisal la data incetarii cim, la itm in 5 zile de la data deciziei de incetare.
3. la fel ca si la 2. este vorba de orice modificare sau incetare a cim
4 idem 3
5. asa este.
cautati hotarea de guvern care reglementeaza acest lucru.succes
HG nr. 37/2010 - de modificare si completarea a HG nr. 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor
va multumesc frumos pentru informatii. Mi-au fost de foarte mare folos.

Mai am o intrebare.

Am o cerere de lichidare la zi cu data de ieri, seful inca nu a apucat sa o vada si sa o aprobe fiindca este plecat. Astazi cand se intoarce ar putea specifica ca doar incepand cu data de astazi ii accepta? si sa inregistrez in revisal astazi?

Va multumesc
Pentru situatiile prevazute la art.56 alin. (1) lit. d)-k) C.mun., constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea guvernamentala nr 161/2006 simona.elisa simona.elisa buna ziua, Ce parere aveti de modificarea HG161/2006- CU PRIVIRE LA REGISTRU DE EVIDENTA A SALARIATILOR? eu nu am prea inteles, cei drept sunt la inceput in ... (vezi toată discuția)
Inreg.contract de munca danyyyyy danyyyyy buna ziua , va rog daca puteti sa imi raspundeti in cate zile trebuie trimis revisalul la itm, de ex. am angajat o persoana cu data de 01.08.2009 la itm duc ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal neon butterflies neon butterflies daca cererea de incetare a cim cu acordul partilor este facuta incepand cu data de 30.05.2011, in cat timp trebuie despus revisalul? (vezi toată discuția)