avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie intracomunitara

Suntem o firma platitoare de TVA, ne-am incris in registrul operatorilor intracomunitari dupa care am achizitionat un soft (tehnica de calcul) de la o firma din Franta cu cod valid de TVA.
Factura pe care am primit-o nu are TVA.Ce inseamna?Ca se face taxare inversa , adica nu platim TVA iar in contabilitate se face 4426=4427 = cu pretul in euro X cu , cursul euro din data facturii.Pe factura nu este mentionata taxare inversa, inscriem noi?
Gresesc cu ceva?Va rog sa ma ajutati.
Multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: bestb , utilizator 10:40, 20 Septembrie 2010
Este in regula asa cum este. Regimul de TVA in cazul achizitiilor intracomunitare cand ambii parteneri au coduri de TVA valide este taxare inversa. Nu trebuie sa se precizeze nimic pe factura.
Se recomanda ca pe factura sa treceti cu creionul valoarea tva.
Inregistrati x.. = 401 cu valoarea facturii fara tva. Atat aveti si de plata catre furnizorul dvs.
La tva faceti 4426=4427 cu suma scrisa in creion pe factura.
Pentru tva folositi acelasi curs pe care l-ati folosit si pentru restul facturii. Asta e tot.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura tva rat maria rat maria Buna ziua Lucrez la o firma privata care are un contract pentru acordarea unei finantari nerambursabile , pe programul POS CCE , la care TVA este ... (vezi toată discuția)
Factura de recuperare tva extern mihaela2513 mihaela2513 Buna ziua. Lucrez la o firma de transport international de marfa, iar TVA de pe facturile externe il recupereaza o firma din Danemarca, acesti la randul ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar mari.a mari.a Un furnizor de piese de schimb din Spania imi factureaza cu tva 20%, daca furnizorul are un cod valid de tva, am voie sa-mi deduc tva-ul? Multumesc, mari.a (vezi toată discuția)