avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Bibliotecarii pot fi functionari publici?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Bibliotecarii pot fi functionari publici?

bibliotecarii pot fi functionari publici?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:13, 26 Septembrie 2010
Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici are o anexa cuprinzand functiile publice. Printre acestea nu se regaseste si cea de bibliotecar.

legea nr. 188/1999
" ART. 2
(1) Funcţia publică reprezintă ansamblul atribuţiilor şi responsabilităţilor, stabilite în temeiul legii, în scopul realizării prerogativelor de putere publică de către administraţia publică centrală, administraţia publică locală şi autorităţile administrative autonome.
(3) Activităţile desfăşurate de funcţionarii publici, care implică exercitarea prerogativelor de putere publică, sunt următoarele:
a) punerea în executare a legilor şi a celorlalte acte normative;
b) elaborarea proiectelor de acte normative şi a altor reglementări specifice autorităţii sau instituţiei publice, precum şi asigurarea avizării acestora;
c) elaborarea proiectelor politicilor şi strategiilor, a programelor, a studiilor, analizelor şi statisticilor necesare realizării şi implementării politicilor publice, precum şi a documentaţiei necesare executării legilor, în vederea realizării competenţei autorităţii sau instituţiei publice;
d) consilierea, controlul şi auditul public intern;
e) gestionarea resurselor umane şi a resurselor financiare;
f) colectarea creanţelor bugetare;
g) reprezentarea intereselor autorităţii sau instituţiei publice în raporturile acesteia cu persoane fizice sau juridice de drept public sau privat, din ţară şi străinătate, în limita competenţelor stabilite de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, precum şi reprezentarea în justiţie a autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea;
h) realizarea de activităţi în conformitate cu strategia de informatizare a administraţiei publice."
daca pe aici, nu se regaseste si distribuirea de carte, cu tot ce implica ea...atunci nu puteti fi functionar public. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este statutul salariatului contractual? TheGuardian TheGuardian ex. lucrez la o institutie ce se ocupa de tinerii cu necesitati socio-educationale speciale(centru rezidential de tip familial) sunt incadrat pe postul de ... (vezi toată discuția)
Promovare pe functie de functionar public kitty85criss kitty85criss As vrea sa stiu si eu daca un referent 3 din cadrul unei primari, cu atributii de secretariat poate deveni functionar public? (vezi toată discuția)
Transformare post contractual in functie publica sendysss sendysss Sunt angajat la o primarie din anul 1999 in functia de casier II , post contractual , studii generale, intre timp am absolvit liceul .As vrea sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)