avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salariul functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salariul functionar public

Buna ziua!
Sunt angajata ca functionar public, inspector gradul principal, clasa 1, treapta 1 de salarizare din anul 2009 - 3 martie. Salariul pe care il ridic este cel de inspector, gradul principal, clasa 1, treapta 3 de salarizare. Am intrebat la personal de ce nu iau salariul pt treapta 1. Cand m-am angajat, mi-au zis ca trebuie sa stau 1 an de zile pe treapta 3, iar dupa un an trec pe treapta 1 - ca asa zice lege. Care lege, daca ma puteti lamuri? A trecut peste un an si eu iau tot salariul corespunzator treptei 3. Am colegi care au avansat in treapta in mai 2010, salariul le-a fost marit conform treptei in care au avansat. M-am dus iar la personal si i-am intrebat ce se intampla cu salariul meu, iar raspunsul a fost ca nu imi poate da salariul pentru treapta 1 pentru ca in decembrie salariile au fost inghetate. Va rog, daca ma puteti ajuta in aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: mihami , utilizator 09:11, 19 Septembrie 2010
Conform defunctei OG 9/2008, avansarea in treapta de salarizare se facea o data la 2 ani (in mod exceptional, la propunerea conducatorului compartimentului, se putea face si anual).
Legea 330 prevede 2 ani in fiecare treapta. Si nu am auzit ca avansarile in treapta de salarizare sa fie blocate...
Sunt de groaza "specialistii" astia de la Primarii. . . Cum sa te incadreze pe o treapta, dar sa-ti de-a salariul pt alta, inferioara. ESTE ABSURD. Daca va incadrau pe treapta 3, primeati acest salariu, iar dupa 2 ani, va avansau pe treapta 2, asa cum este "ordinea"(3-2-1). Se sta 1 an cand esti incadrat pe studii superioare ca debutan, apoi te avanseaza pe gradul asistent, treapta 3.
Duceti-va la ei cu legea 188/1999 si dati-le cu ea in cap. V-au incadrat pe principal 1, sa va dea salariul aferent treptei 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare dupa promovare IDANUT IDANUT Daca promovez anul acesta din inspector principal in inspector superior, as dori sa stiu cum o sa fiu incadrat tinind cont ca am o vechime de 25 de ani in ... (vezi toată discuția)
Trepte de salarizare in 2010 Marcela Crisan Marcela Crisan Lucrez in sistemul bugetar si in luna Aprilie 2010 am implinit 2 ani de la ultima avansare in treapta de salarizare. Intrebarea este: In anul 2010, ... (vezi toată discuția)
Avansare in treapta de salarizare silviup silviup Buna ziua, Sunt angajat intr-o institutie publica in decembrie 2008 ca functionar public in functia de referent grad profesional superior, treapta 3 de ... (vezi toată discuția)