avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Participare IMM la licitatii publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Participare IMM la licitatii publice

Buna ziua,
stie cineva daca pentru a participa la o licitatie publica, garantia de participare(50%) trebuie insotita in mod obligatoriu, (stipulat in legislatia romana) de declaratia de IMM, daca in fisa de date a achizitiei au fost cerute bilanturile contabile si declaratia de personal.X-(. Nu vad ce rost mai are aceasta declaratie din moment ce au fost solicitate documentele enumerate mai sus.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 13:01, 22 Septembrie 2010
În cazul ofertanţilor care se regăsesc în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii se face dovada în acest sens prin prezentarea Declaratiei pe proprie răspundere privind încadrarea intreprinderii în categoria IMM (conform Anexei nr.1 din Legea nr.346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare) si, dacă este cazul, a Calculului pentru intreprinderile partenere sau legate (conform Anexei nr.2 din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare).
Trebuie sa depuneti declaratia IMM si celelalte anexe odata cu scrisoarea de garantie bancara.Riscati ca oferta sa fie declarata inacceptabila.
IMM-urile beneficiaza si de reducere 50% din garantia de buna executie daca face dovada ca e IMM, declaratie....
Garantia de participare trebuie insotita obligatoriu de dovada IMM, pentru a nu intra sub incidenta art.33, alin3, lit.b). Nu puteti dovedi altfel ca ati depus GP conform celor solicitate prin documentatia de atribuire. GP se depune de regula, in exteriorul plicului cu oferta, iar AC nu are cum sa vada celelalte documente depuse in interiorul plicului, ca sa se convinga ca sunteti IMM.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea la jumatate a conditiilor de eligibilitate flor_ile_13 flor_ile_13 In cazul in care participi la licitatie si te incadrezi in cateoria IMM se mai beneficiaza de reducerea de 50% din necesarul la cifra de afaceri, experienta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. eliminarea fisei de post este valabila doar in cazul ... RuxandraLarisa RuxandraLarisa Buna ziua. Eliminarea fisei de post este valabila doar in cazul firmelor cu maxim 9 angajati sau si pentru restul firmelor?Multumesc (vezi toată discuția)
Imm - crestere gaini Ungureanu2012 Ungureanu2012 care este legea care defineste IMM? si ce cod CAEN trebuie pentru cresterea gainilor (vezi toată discuția)